Geveltuintjes Molendijk geven centrum Lichtenvoorde meer kleur

13 april 2023
Nieuws

Zaterdagmorgen 8 april werd het centrum van Lichtenvoorde weer een stukje groener en kleurrijker. Bewoners van de Molendijk plantten verschillende geveltuintjes in, samen met De Hofmeesters - ontwerpbureau voor tuin en landschap. De bewoners kwamen zelf met het initiatief en wij werkten hier graag aan mee. Wij stelden de planten beschikbaar en de bewoners zorgen voor het onderhoud.

Ook de centrumondernemers zijn bezig met het vergroenen van het centrum, bijvoorbeeld door de aanleg van geveltuintjes. Zij vinden het fantastisch dat bewoners van het centrum het initiatief hebben genomen om geveltuintjes aan te leggen.

Centrum Lichtenvoorde bruist steeds meer

Vorig jaar was de opening van de prachtige nieuwbouw van Careaz Antoniushove. Ook het omliggende gebied is opnieuw ingericht en beplant. De nieuwbouw aan de andere kant van het centrum ‘Hof aan de Dijkstraat’ verloopt voorspoedig. Andere (bouw)plannen volgen binnenkort.

Groenplan

Op dit moment leggen we de laatste hand aan een groenplan voor het centrum. Dat houdt in dat we op diverse andere locaties in het centrum ook kleurige beplanting gaan aanbrengen in nieuwe plantvakken. Het wordt daardoor nog prettiger om in het centrum te zijn.

Ook groene initiatieven of ideeën? Laat het ons weten! Heeft u een idee om onze gemeente groener of kleurrijker te maken? Laat het ons weten via v.lette@oostgelre.nl.