Geslaagde pizza-avond met jongeren Oost Gelre

15 februari 2023
Nieuws

Jongeren met elkaar in gesprek over de wijk van de toekomst in 2040.

Afgelopen donderdag 9 februari was alweer de 3de pizza-avond met het jongerenpanel van Oost Gelre. Op het ontmoetingsplein in het gemeentehuis in Lichtenvoorde gingen jongeren van 18 tot 35 jaar onder het genot van pizza’s met elkaar en de gemeente in gesprek over de wijk van de toekomst in 2040.

Aanleiding was de conceptversie van de omgevingsvisie Oost Gelre. Verschillende ideeën kwamen naar voren. En omdat wonen samenhangt met woon-werkverkeer kwam het onderwerp mobiliteit ook in de levendige discussie ter sprake. Het enthousiasme van de jongeren werkte aanstekelijk. Zij voelen zich betrokken bij hun gemeente en dragen plannen aan hoe Oost Gelre in de toekomst jongeren kan behouden én aantrekken voor de arbeidsmarkt.

Kunst, cultuur en evenementen

De volgende pizza-avond met jongeren is in maart. Het onderwerp dat de jongeren daarvoor zelf aandragen is kunst, cultuur en evenementen. Jongeren van 18-35 jaar kunnen hierover meepraten. Interesse? Aanmelden voor de volgende jongerenbijeenkomst is eenvoudig: stuur een appje naar Rachel Valigora via 06-34 27 01 35. Of stuur een mail naar omgevingsvisie@oostgelre.nl. De omgevingsvisie vindt u op www.oostgelre.nl/omgevingsvisie-oost-gelre.