Gemeente Oost Gelre sluit aan bij Deuren-Dicht-Actie

27 januari 2023
Nieuws

Wethouder Bart Porskamp overhandigde het bordje van de Deuren-Dicht-Actie aan Brigitte Nibbelink van Brini Groenlo

Winkeliers in Oost Gelre sluiten deze winter hun deuren om energie te besparen én bij te dragen aan een milieubewuste Achterhoek. Achterhoek Onderneemt Duurzaam (AOD), Achterhoekse gemeenten en ondernemersverenigingen sloegen de handen ineen en zetten de Deuren-Dicht-Actie op touw. Ook in onze gemeente haken winkeliers aan.

Woensdag 21 december overhandigde wethouder Bart Porskamp het bordje aan Brigitte Nibbelink van de winkel Brini in Groenlo. “Voor het milieu en onze eigen kosten vind ik het belangrijk om de deuren dicht te houden. Het bordje is daarin belangrijk omdat een dichte deur minder gastvrij lijkt. Wij staan juist voor die Achterhoekse gastvrijheid. En nu weten de mensen waarom we de deuren dicht hebben””, aldus Brigitte. Het bordje is eenvoudig te bevestigen en om te draaien van: “Natuurlijk zijn wij OPEN, de deur is alleen dicht om energie te besparen” naar “Sorry, vandaag zijn wij gesloten”.

Bespaar tot wel 30 procent!

Wethouder Bart Porskamp: “Als winkeliers de deuren dichthouden kunnen ze tot wel 30 procent van de energiekosten besparen. AOD is natuurlijk al langer bezig om ondernemers bewust te maken van hun energieverbruik. En dat kun je nu ook nog eens koppelen aan kostenbesparing. Wist je dat AOD nog meer acties heeft lopen? Zo kun je inzicht krijgen in jouw energieverbruik en met het advies dat daaruit rolt heel eenvoudig maatregelen nemen.”

Milieu- en kostenbewust ondernemen

De Deuren-Dicht-Actie is een initiatief van Achterhoek Onderneemt Duurzaam (AOD), de gemeenten en ondernemersverenigingen. “Met het sluiten van de deur, kun je heel eenvoudig je energierekening verlagen. Natuurlijk staan de deuren wel wagenwijd open voor hun klanten”, legt Jan Straatman, programmamanager van AOD, uit.

Wil je ook energie besparen?

Hang het bordje op je deur! Vraag het gratis aan via jouw ondernemersvereniging of via de website achterhoekonderneemtduurzaam.nl. Dan komt het bordje snel jouw kant op!