Gemeente Oost Gelre ontvangt tweede ster Veilig Buitengebied

22 december 2022
Nieuws

De gemeente Oost Gelre heeft de tweede ster Veilig Buitengebied ontvangen voor de samenwerking die publieke en private partijen zijn aangegaan om het buitengebied van Oost Gelre heel, schoon, veilig en vitaal te houden. De tweede ster is uitgereikt door Platform Veilig Ondernemen (PVO) Oost-Nederland. De uitreiking vond half december plaats bij Loon- en mechanisatiebedrijf Vragender.

Preventie

Veilig Buitengebied richt zich op de preventie van criminaliteit in het buitengebied. Inwoners, agrariërs en bedrijven worden actief geïnformeerd over mogelijke vormen van criminaliteit in het buitengebied. Over hoe criminaliteit in het buitengebied kan worden herkend.

Veilige gemeente

Burgemeester Annette Bronsvoort: "We willen Oost Gelre graag één van de veiligste gemeenten van Nederland laten zijn en blijven. Hierdoor kunnen mensen hier met plezier wonen, werken en recreëren. Deze Publiek-Private Samenwerking Veilig Buitengebied heeft ons beter geleerd wat er speelt en gaandeweg kwamen er steeds meer partners bij om mee samen te werken. Stap 1 was het behalen van de eerste ster in 2021, en die ster behouden vraagt voortdurende aandacht met elkaar. Dat heeft nu geresulteerd in de tweede ster. Zo werken wij samen, continue aan een veilig buitengebied in Oost Gelre." 

Tweede gemeente met twee sterren

Oost Gelre is na Bronckhorst de tweede gemeente in Nederland waarvan de tweede ster Veilig Buitengebied is toegekend. In de provincie Gelderland en Overijssel is inmiddels zo'n 80% van de gemeenten onder begeleiding van Platform Ondernemen Oost-Nederland.