Geen of een laag inkomen

Sociale Dienst Oost Achterhoek

Informatie over werk en inkomen (ook voor uitkering en bijstand) treft u aan op de website van de Sociale Dienst Oost Achterhoek . De Sociale Dienst Oost Achterhoek (SDOA)  is een samenwerking van de gemeenten Berkelland, Oost Gelre en Winterswijk.

U kunt contact opnemen met de Sociale Dienst Oost Achterhoek via Postbus 109, 7140 AC Groenlo en op werkdagen van 9.00 tot 11.00 uur via telefoonnummer (0544) 47 42 00.

Voor informatie en advies over regelingen voor mensen met een laag inkomen kunt u ook terecht bij het Sociaal Team Oost Gelre. Of, als u in Mariënvelde woont, bij de Zorgcorporatie Mariënvelde.

Formulierenbrigade

Mensen die hulp nodig hebben bij het invullen van formulieren kunnen bij de formulierenbrigade van stichting Schuldhulp Op Maat terecht. De vrijwilligers van de formulierenbrigade zijn elke maandag van 10.00 – 12.00 uur in Den Papendiek in Groenlo aanwezig en elke donderdag van 10.00 - 12.00 uur in het gemeentehuis van Lichtenvoorde. U kunt hier zonder afspraak terecht. De vrijwilligers kunnen u ook wijzen op mogelijkheden van bijzondere bijstand en minimabeleid.