Film Dalva in teken van Orange the World

30 november 2023
Nieuws

Donderdag 7 en vrijdag 8 december kunt u bij Filmhuis Het Doek de film Dalva zien. Met deze aangrijpende film vragen verschillende organisaties in Oost Gelre uw aandacht voor geweld tegen vrouwen en meisjes. Dit is onderdeel van de wereldwijde actie Orange the World. De film won verschillende belangrijke Europese filmprijzen. Komt u de film zien? U bent van harte welkom!

Over de film Dalva

Deze Franstalige film gaat over het meisje Dalva. Zij woont alleen met haar vader. Tot de politie hun huis op een avond binnenvalt en haar onder jeugdbescherming plaatst. Dalva is niet zoals andere 12-jarige meisjes. Ze doet en kleedt zich als een volwassen vrouw. Ze snapt totaal niet waarom ze zo ruw van haar vader werd weggerukt.

In de opvang moet Dalva leren om weer kind te worden. Ze doet dit met hulp van haar kamergenoot Samia en haar begeleiders. Langzaam begint ze te begrijpen dat de liefde die ze met haar vader deelde niet was wat ze dacht. En dat ze een heel ander trauma te verwerken heeft dan de plotselinge breuk.

De film duurt 87 minuten. Kijkwijzer: 12 jaar en ouder.

Data en tijden

  • Donderdag 7 december 20.00 uur in Den Diek in Lichtenvoorde
  • Vrijdag 8 december om 20.00 uur in Den Diek in Lichtenvoorde. U kunt na de film napraten met de GGD Noord-Oost Gelderland.
  • Vrijdag 8 december om 20.00 uur in De Mattelier in Groenlo.

Kaarten bestellen

U kunt kaartje(s) online bestellen op de website van Het Doek. U betaalt € 7,50 per kaartje. Als donateur van Filmhuis Het Doek betaalt u € 5,50.

Orange the World in Oost Gelre

Door samen te werken helpen we dit geweld de wereld uit. In Oost Gelre werken we als gemeente daarom met verschillende organisaties aan Orange the World. Dit jaar zijn dit: Bibliotheek Oost Achterhoek, Filmhuis Het Doek, de GGD Noord- en Oost-Gelderland, vrouwenorganisatie de Soroptimisten, scholengemeenschap Marianum en de gemeente. Meer informatie over de film leest u op de website van  Orange the World.

Meer informatie

Heeft u te maken met huiselijk geweld of mishandeling? Of iemand in uw omgeving? Op de website 'Ik vermoed huiselijk geweld' kunt u zien welke organisaties u verder kunnen helpen.

De film Dalva kunt u op 7 en 8 december zien in Den Diek in Lichtenvoorde en op 8 december in De Mattelier in Groenlo.