Feest en een bloemenzee: Bloemencorso Lichtenvoorde

14 september 2022
Nieuws
Een met bloemen bedekte wagen in de vorm van een goudvis rijdt door de straat

Afgelopen zondag vond na 2 jaren afwezigheid het Bloemencorso weer plaats in Lichtenvoorde. Wat was het een feest dat de prachtige wagens weer door de straten reden. Een geweldig resultaat van maandenlange voorbereiding, ontwerpen, bouwen en samenwerken. De weergoden waren het evenement ook goed gezind, want na een regenachtige week, was het stralend zonnig weer.

18 wagens met een eigen thema, 6 showbands en de Corsokids lieten het publiek genieten van de optocht en de muziek. Een aantal jonge ontwerpers hadden hun primeur dit jaar. En erg verdienstelijk! Dat belooft nog wat voor de toekomst. Het college is er trots op dat in onze evenementengemeente het Bloemencorso een prominente plaats inneemt. Elke keer weer zien we wat een saamhorigheid en verbinding het brengt! Het is dan ook zeer terecht dat de corsocultuur in Nederland is opgenomen op de Internationale Representatieve Lijst van Immaterieel Erfgoed van de Mensheid.

Corsotainment

Bij de netwerkbijeenkomst die de Stichting Bloemencorso Lichtenvoorde (SBL) samen met de gemeente organiseert voorafgaand aan het corso, werd hierbij stilgestaan. De heer Paul Bastiaansen, voorzitter van de Corsokoepel Nederland kreeg het UNESCO-certificaat overhandigd uit handen van mevrouw Kathleen Ferrier (voorzitter van UNESCO Nederland) en de heer Marco van Baalen (directeur van Kenniscentrum Immaterieel Erfgoed Nederland).

Lovende woorden bij het afscheid van voorzitter Herman ter Haar

Zowel de heer Bastiaansen als Annette Bronsvoort, burgemeester van Oost Gelre, hadden zeer lovende woorden voor scheidend voorzitter Herman ter Haar. Zijn inzet als voorzitter, zijn verbindende kwaliteiten, communicatie en werkwijze, werden alom geprezen. Voor zijn jarenlange inzet als voorzitter van SBL is aan Herman ter Haar op 11 september 2021 een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt en is hij benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. “We hebben een geweldige samenwerking gehad en hele mooie resultaten bereikt”, zei burgemeester Annette Bronsvoort. “We gaan hem zeker missen! Tegelijkertijd heb ik alle vertrouwen in Thijs Kroezen, die al 2,5 jaar samen met Herman optrekt en het voorzitterschap overneemt.”