Extra energiehulpmaatregelen voor mkb-ondernemers en agrariërs

19 april 2023
Nieuws

Ook ondernemers in het midden- en kleinbedrijf (mkb) zijn getroffen door de energiecrisis. Daarom heeft de gemeenteraad van Oost Gelre 2 nieuwe energiehulpmaatregelen vastgesteld. Deze zijn bedoeld om de gevolgen van de hoge energieprijzen voor het mkb en agrariërs te verlichten. De regelingen zijn tot stand gekomen na overleg met vertegenwoordigers uit de verschillende sectoren. Hieronder leest u meer over de maatregelen.

1. Duurzaamheidslening voor ondernemers in het mkb en agrariërs

Er is een revolverend fonds van € 1.000.000 beschikbaar voor duurzaamheidsinvesteringen. Ondernemers in het mkb en agrariërs kunnen uit dit fonds een lening aanvragen. Daarmee kunnen ze maatregelen treffen om het energieverbruik te verlagen. Hiermee dragen ze ook bij aan de verduurzaming van de samenleving. De maximale lening bedraagt € 50.000 per ondernemer. In een revolverend fonds komt het uitgeleende geld weer terug, zodat het opnieuw beschikbaar komt voor nieuwe leningen.

2. Eenmalige bijdrage voor de gestegen energieprijzen voor ondernemers in het mkb en agrariërs

Ondernemers in het mkb en agrariërs kunnen een eenmalige bijdrage van € 1.000 aanvragen. Deze bijdrage helpt bij het (gedeeltelijk) opvangen van de gestegen energieprijzen. Er is in totaal € 200.000 beschikbaar.

Wilt u een lening of bijdrage aanvragen?

Ga dan naar oostgelre.nl/subsidieregelingen-voor-ondernemers. Daar vindt u meer informatie en de mogelijkheid om een aanvraag te doen. Ook leest u daar welke regelingen er nog meer voor ondernemers zijn.

Heeft u vragen?

Bel of mail gerust U kunt contact opnemen met Rudy Peper. Hij is telefonisch bereikbaar via het algemene nummer (0544) 39 35 35, of stuur een mail naar r.peper@oostgelre.nl.