Even voorstellen: wethouder Jos Hoenderboom

12 juli 2022
Nieuws
Wethouder Jos Hoenderboom

Tijdens de raadsvergadering van 14 juni is het nieuwe college van burgemeester en wethouders geïnstalleerd. Oost Gelre heeft 4 wethouders: Jos Hoenderboom (CDA), Arjen Schutten (CDA), Bart Porskamp (VVD) en Ellen Dusseldorp (VVD). In de maand juli stellen zij zich aan u voor. Deze week: Jos Hoenderboom.

Jos, je bent al 8 jaar wethouder in Oost Gelre en dus voor de meeste inwoners geen onbekende. Zou je je toch even kort willen voorstellen?

“Zeker. Mijn naam is Jos Hoenderboom, inmiddels 60 jaar. Ik ben getrouwd met Rita en wij wonen in Zieuwent. We hebben 2 studerende kinderen: Isabelle en Hugo.”

Wat doe je graag in je vrije tijd?

”Mijn hobby’s zijn voetbal (‘actief’ bij de 45+, maar vooral ook passief), motorrijden, sportschool (kickboks training) en een beetje klussen in en rondom huis. Ook houden we ervan om er lekker met de caravan op uit te gaan.”

Met de zomervakantie in aantocht: wat is je favoriete vakantieland?

“We gaan graag op vakantie in Europa. Als ik een favoriet moet noemen, dan is ons meest favoriete vakantieland wel Duitsland.”

Wat zijn jouw ambities voor de komende 4 jaar?

“Ik heb nu een geheel nieuwe portefeuille, die mij overigens vanuit mijn ambtelijke (ruimtelijke) verleden niet onbekend is. Mijn grootste ambitie is dat wij echt een forse versnelling gaan maken in het aantal woningen, om in de woonbehoefte van iedereen te kunnen voorzien (van jong tot oud). En dan heb ik het ook over woningen voor speciale doelgroepen, bijvoorbeeld mensen met een zorgvraag. Daarnaast ligt er een grote opgave om alle ruimtelijke ontwikkelingen die op ons afkomen, bijvoorbeeld in ons grote buitengebied, met oog voor alle (agrarische) belangen, goed vorm te geven. Als project zit ook Programma Geef Lichtenvoorde Kleur in mijn portefeuille. Lichtenvoorde is qua omvang de derde kern in de Achterhoek, na Doetinchem en Winterswijk. Het centrum van Lichtenvoorde, onze ‘huiskamer’, moet ook op het gebied van beleving, dus zowel als het gaat om winkelen, horeca, uitgaan, en cultuur, die derde plek innemen.

Ook heb ik personeel en organisatie in mijn portefeuille. Mijn ambitie is om meer overzicht en structuur te krijgen in het vele werk dat er voor ons ligt. Ook als gemeente hebben we een behoorlijke uitdaging op de arbeidsmarkt, bijvoorbeeld bij het vervullen van vacatures. We willen een aantrekkelijke werkgever blijven, waar het goed werken is voor al onze inwoners, ondernemers en vrijwilligers. Daar ga ik me de deze raadsperiode hard voor maken!” 

Portefeuille

  • Ruimtelijke ontwikkeling
  • Omgevingswet
  • Uitvoering woningbouwbeleid
  • Personeel en organisatie
  • Beheer gemeentelijk vastgoed
  • Programma Geef Lichtenvoorde Kleur