Even voorstellen: wethouder Ellen Dusseldorp

07 juli 2022
Nieuws
Wethouder Ellen Dusseldorp

Tijdens de raadsvergadering van 14 juni is het nieuwe college van burgemeester en wethouders geïnstalleerd. Oost Gelre heeft vier wethouders: Jos Hoenderboom (CDA), Arjen Schutten (CDA), Bart Porskamp (VVD) en Ellen Dusseldorp (VVD). In de maand juli stellen zij zich aan u voor. Deze week: Ellen Dusseldorp. 

Ellen, wil je je even kort voorstellen aan onze inwoners? 

“Mijn naam is Ellen Dusseldorp-Ribbers, 34 jaar en getrouwd met Tom. Samen hebben we een zoon Maxime van 1 jaar en wonen wij met veel plezier in Groenlo. Mijn wortels liggen in Lievelde, daar ben ik opgegroeid. Ik heb in Lievelde het verenigingsleven mee kunnen maken bij Jeugdwerk Lievelde, Harmonie Sint Willibrord Lievelde en later heb ik mijn sportieve skills kunnen laten zien bij H.V. Erix in Lichtenvoorde. Na het Marianum ben ik rechten gaan studeren in Leiden en ik ben afgestudeerd in de master Arbeidsrecht aan de Universiteit van Tilburg. In Leiden en Tilburg heb ik een leuke studententijd gehad, maar de Achterhoek voelde toch meer als ‘thuis’. In 2017 zijn wij daarom weer teruggekeerd naar Oost Gelre.” 

Wat voor baan had je hiervoor? 

“Hiervoor was ik werkzaam als personeelsadviseur in het bedrijfsleven: Bouw & Infra. De afgelopen vier jaar heb ik me daarnaast ingezet als gemeenteraadslid van Oost Gelre, met name voor het sociaal domein en juridische onderwerpen.”

Wat doe je graag in je vrije tijd? 

“Dan breng ik graag tijd door met mijn gezin, familie en vrienden. Koken voor een gezelschap, wandelen of fietsen in de natuur, een gezellige avond met vrienden of erop uitgaan naar verschillende steden.”

Met de zomervakantie in aantocht; wat is je favoriete vakantieland? 
“Ik heb niet één favoriete vakantiebestemming. Vaak gaan wij naar verschillende plaatsen toe. Tijdens de coronaperiode hebben wij mooie plekken in Nederland bezocht. In 2017 hebben wij een reis naar Cuba gemaakt. De hoofdstad Havana en de stad Trinidad (Werelderfgoedlijst van UNESCO) hebben veel indruk op mij gemaakt.”   

Wat verwacht je van het wethouderschap?

“De inwoners, maatschappelijke organisaties, de gemeenteraad en de ambtelijke organisatie beschouw ik als belangrijkste partners om mee samen te werken bij verschillende thema’s. Als wethouder dien je het belang van de inwoners. Ik wil een betrokken, maar ook toegankelijke wethouder zijn. Ik kijk met frisse moed en vol vertrouwen uit naar de komende jaren!”

Wat zijn jouw ambities voor de komende vier jaar?

“Voor het grootste deel beslaat mijn portefeuille het sociaal domein (zorg, jeugd en participatie). Daarnaast onderwijs, cultuur en erfgoed. Het belangrijkste vind ik dat inwoners zich gezien en thuis voelen in onze gemeente. Mijn ambitie is dat iedereen in Oost Gelre mee doet, en niemand wordt uitgesloten. Maar ook dat we het huidige niveau van de sociale voorzieningen en inkomensondersteuning handhaven. Daarnaast is het belangrijk oog te blijven houden voor de groep inwoners die hun hoofd niet meer boven water kunnen houden door (energie)armoede. Daarom blijven we inzetten op preventie en vroegsignalering in het sociaal domein. Het is belangrijk dat we samen met onze partners op tijd passende zorg of ondersteuning bieden om erger te voorkomen.”

Portefeuille Ellen Dusseldorp

•    Onderwijs
•    Zorg
•    Jeugd
•    Participatie
•    Cultuur en erfgoed