Even voorstellen: wethouder Bart Porskamp

21 juli 2022
Nieuws
Bart Porskamp

Tijdens de raadsvergadering van 14 juni is het nieuwe college van burgemeester en wethouders geïnstalleerd. Oost Gelre heeft 4 wethouders: Jos Hoenderboom (CDA), Arjen Schutten (CDA), Bart Porskamp (VVD) en Ellen Dusseldorp (VVD). In de maand juli stellen zij zich aan u voor. Deze week: Bart Porskamp.

Bart, je bent al 4 jaar wethouder in Oost Gelre en dus, net als Jos, voor de meeste inwoners geen onbekende. Zou je je toch even kort willen voorstellen?

“Ik ben Bart Porskamp, 33 jaar, en woon samen met Iris in Groenlo. Dit najaar verwachten wij ons eerste kindje: een dochter. Daar kijken we enorm naar uit. Ik woon al mijn hele leven in Groenlo. Van jongs af aan spelend lid bij SV Grol en daar ook jeugdtrainer en bestuurslid geweest. Na de middelbare school heb ik fiscaal recht en economie bij het Saxion in Enschede gestudeerd. Na mijn studie heb ik gewerkt bij BonsenReuling in Eibergen en PM Energie in Hengelo (O). In 2014 ben ik gemeenteraadslid geworden en in 2018 wethouder bij de gemeente Oost Gelre.”

Wat doe je graag in je vrije tijd?

“Ik hou ervan om tijd door te brengen met familie en vrienden. We gaan regelmatig met vrienden op stap, ook weekendjes weg. Ik hou ervan om naar voetbalwedstrijden te gaan en voetbal zelf ook nog actief. Elke zondagochtend sta ik op het veld om een balletje te trappen met ons vriendenelftal. Ik volg ook andere sporten graag, en mountainbike af en toe. In coronatijd heb ik pitch en putten ontdekt, dat is ook een leuke hobby geworden. Twee donderdagavonden per maand ben ik nog bij Tafel Ronde 42 te vinden, in Winterswijk.”

Met de zomervakantie in aantocht; wat is je favoriete vakantieland?

“Iris en ik zijn geen zonaanbidders, maar we zijn vorig jaar in Toscane op vakantie geweest en daar zijn we eigenlijk wel verliefd geworden op Italië. In de toekomst gaan we dan ook hopelijk nog veel vakanties in Italië doorbrengen.”

Wat zijn jouw ambities voor de komende 4 jaar?

“Dat we de ingeslagen weg volgen. En nog meer mensen perspectief kunnen geven om in onze fantastische gemeente te kunnen blijven wonen, werken en recreëren. In de afgelopen 4 jaar hebben we een start gemaakt met verschillende woningbouwplannen; deze moeten we nu tot uitvoer brengen én er moeten meer plannen bij. Een prettige leefomgeving is ontzettend belangrijk, daar moeten we goed oog voor blijven houden. Daarnaast is mijn ambitie om Oost Gelre een nóg prominentere rol te geven in de regio Achterhoek. Om alle ambities te kunnen realiseren moeten we constructief en prettig samenwerken met inwoners, ondernemers en instellingen in onze gemeente. Daar ga ik hard aan werken de komende 4 jaar!”

Portefeuille

  • Volkshuisvestingsbeleid, woningbouwbeleid en -visie
  • Verkeer en mobiliteit
  • Energietransitie en klimaatadaptatie
  • Duurzaamheid en milieu
  • Beheer buitenruimte
  • Regionale samenwerking
  • Sport
  • Programma Stad Groenlo
  • Project Besselinkschans