Even voorstellen: wethouder Arjen Schutten

27 juli 2022
Nieuws
Wethouder Arjen Schutten

Tijdens de raadsvergadering van 14 juni is het nieuwe college van burgemeester en wethouders geïnstalleerd. Oost Gelre heeft 4 wethouders: Jos Hoenderboom (CDA), Arjen Schutten (CDA), Bart Porskamp (VVD) en Ellen Dusseldorp (VVD). In de maand juli stellen zij zich aan u voor. Deze week het laatste interview, en wel met Arjen Schutten.

Arjen, een nieuw gezicht als wethouder in Oost Gelre. Wil je je kort voorstellen?

“Ik ben Arjen, 52 jaar jong en geboren en getogen in Harreveld. Ik ben al ruim 25 jaar getrouwd met Jet en samen hebben wij 3 studerende kinderen: Joanne (25), Thijs (23) en Ellis (20). We wonen sinds 2003 op de plek waar ik geboren ben; in het mooie buitengebied van Harreveld, naast mijn vader van 83. Voor mijn werk heb ik ruim een jaar in het midden van het land gewoond, maar verder altijd in Harreveld. Ik ben een jongen van de Achterhoek. Voor mij is het hier thuiskomen en ik waardeer onze omgeving en cultuur in het oosten van ons land heel erg.”

Wat voor baan had je hiervoor?

“Ik werkte tot voor kort als zelfstandig ondernemer en als docent economie in het onderwijs. Ik heb na de middelbare school Bedrijfskunde gestudeerd. Naast het werken op de boerderij thuis, samen met mijn ouders, heb ik na mijn studie altijd fulltime gewerkt. Mijn eerste baan was bedrijfsadviseur bij ForFarmers en daarna heb ik voor Alfa Accountants en Adviseurs gewerkt. Aansluitend ben ik voor mezelf gestart met een accounts- en adviesbureau gericht op de agrarische sector. Dit combineerde ik met het werken in het onderwijs, als docent Economie voor het Zone.college te Doetinchem.”

Wat doe je in je vrije tijd?

“Ik ben graag in beweging. Als ik het kan redden ga ik 2 of 3 keer per week zwemmen. Ook fiets ik graag en voetbal ik op vrijdagavond nog bij de 45+ van HMC’17. Ik merk dat bewegen en sporten voor mij heel goed werkt om mijn hoofd even leeg te maken. Daarnaast wandel ik ook graag, samen met mijn vrouw en onze hond Milo. We wonen buitenaf en ik vind het heerlijk om in en om het huis te klussen, want er is altijd wel wat te doen.”

Met de zomervakantie in aantocht; wat is je favoriete vakantieland?

“Onze favoriete vakantie is eigenlijk de wintersport. Voor de zomervakantie kiezen wij ook vaak voor Oostenrijk, of voor Italië. We gaan regelmatig in de zomer naar een skigebied waar we ’s winters hebben geskied. We wandelen of fietsen graag in deze landen.”

Wat verwacht je van het wethouderschap?

“Ik ben iemand van de verbinding tussen mensen. Ik wil dan ook graag samen met mensen binnen en buiten de organisatie bijdragen aan het toekomstbestendig houden van een aantrekkelijke gemeente. Zeker in de huidige tijd waarbij we uitgedaagd worden om de diversiteit aan belangen voor onze samenleving op de juiste manier handen en voeten te geven. Ik denk daarbij aan de krapte op de arbeidsmarkt, de wens om woningen te bouwen, de zorg voor onze medemens en de natuur en om onze leefomgeving te beschermen. Een gezamenlijke uitdaging die ik graag aan wil gaan; in het wethouderschap zie ik een mooie kans om hieraan bij te dragen.”

Wat zijn jouw ambities voor de komende 4 jaar?

“Ik wil het stabiele financiële beleid van onze gemeente voortzetten. We hebben op dit moment een goede financiële positie; die wil ik behouden voor de toekomst. Daarnaast vind ik het belangrijk dat er initiatieven kunnen worden ontplooid die de economie in onze regio aanjagen. Als onze economie draait, blijven we interessant voor ondernemers en medewerkers die in onze mooie gemeente willen werken en wonen. Dit zorgt voor extra dynamiek in onze samenleving, wat ook weer goed is voor de leefbaarheid in onze gemeente. Het verenigingsleven en vrijwilligers spelen hierin ook een belangrijke rol. We moeten een aantrekkelijke regio blijven om te wonen, te werken, te leren en te recreëren. Daar ga ik me de komende 4 jaar sterk voor maken!”

Portefeuille

  • Financiën
  • Grond- en vastgoedbeleid
  • Economie en arbeidsmarkt
  • (Agrarische) Plattelandseconomie
  • Vrijetijdseconomie
  • Kleine kernen
  • Vrijwilligers en verenigingen
  • Project Leefbaarheidsvisie kleine kernen