Even voorstellen: onze nieuwe ambulant jongerenwerker

23 november 2022
Nieuws

Sinds augustus is er binnen de gemeente Oost Gelre een nieuwe medewerker werkzaam als ambulant jongerenwerker. Hij heet Xavier Pfaadt en stelt zich graag aan u voor.

Veel buiten te vinden, waar jongeren zijn

“Mijn functie is een nieuwe functie binnen de gemeente Oost Gelre. Als ambulant jongerenwerker ben ik veel buiten te vinden, waar jongeren zijn. Bijvoorbeeld op straat, op scholen, maar ook bij sportclubs en online. Ik neem gevraagd én ongevraagd contact op met jongeren en ga met ze in gesprek. Wat houdt ze bezig, wat hebben ze nodig om een fijn leven te hebben en om positief bezig te zijn met hun toekomst. 

Soms is het voor jongeren prettig om met iemand te praten zonder autoriteit en vanuit gelijkwaardigheid. Iemand die je een duwtje in de rug geeft, maar je ook een spiegel voor kan houden waar nodig. Vaak kunnen problemen opgelost worden, voordat ze te groot worden. Op die manier probeer ik overlast te voorkomen en jongeren te activeren voor hun eigen leefomgeving en toekomst. Ik heb voor mijn functie ook veel contact met andere professionals, bijvoorbeeld het Sociaal Team, het Ondersteuningsteam, de wijkagenten, zorgcoördinatoren op scholen en het jongerenwerk Mazzel. Kom je mij tegen? Spreek mij gerust aan, ik ben altijd in voor een gesprek!” 

Contact

Je kunt Xavier bereiken via x.pfaadt@oostgelre.nl en 06 – 38 60 31 03. Of via Facebook en Instagram: @Xavier_OostGelre.