Even voorstellen: Miranda Sevenich, adviseur Leefbaarheid Kleine Kernen

24 januari 2024
Nieuws

Begin januari is Miranda Sevenich uit Lichtenvoorde bij de gemeente Oost Gelre gestart als adviseur Leefbaarheid Kleine Kernen. Miranda is al vele jaren bestuurder van de Stichting Exploitatie Meekenesch -het zwembad in Lichtenvoorde- en was daarvoor jaren bestuurslid van ZPC Livo. Een afvaardiging van de Dorpsbelangenorganisaties, waarmee de Adviseur Leefbaarheid nauw samenwerkt, waren betrokken bij de werving van kandidaten voor deze nieuwe functie. Unaniem viel de keuze op Miranda.  

Was je al bekend met het werk van de gemeente? 

“Jazeker, vanuit Stichting Exploitatie Meekenesch werken we regelmatig samen met de gemeente Oost Gelre. Met zo’n 70 vrijwilligers runnen wij, zoals inwoners in de gemeente ongetwijfeld weten, al 11 jaar het zwembad in Lichtenvoorde. Met heel veel plezier steek ik daar een deel van mijn vrije tijd in. Er is al die jaren al een prettig contact met de gemeente Oost Gelre.” 

Wat is je achtergrond? Wat heb je eerder voor werk gedaan? 

“Mijn opleiding en ervaring liggen op het gebied van marketing en communicatie. De afgelopen 10 jaren werkte ik met plezier voor M-LOCKS in Doetinchem, een klein internationaal bedrijf dat elektronische sloten voor kluizen maakt. Marketing, kwaliteitszorg en sales binnendienst hoorden tot mijn uitgebreide takenpakket. Vanuit mijn rol bij het Meekenesch heb ik veel ervaring opgedaan met het werken met vrijwilligers en heb ik contacten opgebouwd met andere verenigingen. Dit heeft natuurlijk raakvlakken met mijn functie als adviseur Leefbaarheid Kleine Kernen.” 

En privé? 

“Ik ben geboren en getogen in Lichtenvoorde. Ik ben getrouwd en we hebben 3 dochters die inmiddels het huis uit zijn en, zeker niet onbelangrijk, een kleindochter.” 

Wat zijn je ambities in je nieuwe baan? 

“Ik sta nu aan het begin van een nieuwe stap in mijn loopbaan. Een baan waar ik met mijn hart voor gekozen heb en waar ik al mijn ervaring, kennis en enthousiasme in kwijt kan. Ik heb er heel veel zin in om me vanuit de gemeente te focussen op de leefbaarheid in de kleine kernen. De Dorpsbelangenorganisaties hebben aangegeven dat zij zeer tevreden zijn over de samenwerking met de vorige adviseur leefbaarheid, Eva te Poele. Gelukkig werkt Eva ook nog bij de gemeente, dus we zullen in eerste instantie samen optrekken. Ik ga mij vol enthousiasme samen met mijn collega’s inzetten om het niveau van leefbaarheid kleine kernen minstens zo goed te houden.” 

Contact adviseur leefbaarheid kleine kernen, Miranda Sevenich 

Heeft u ideeën voor, of vragen over, de leefbaarheid in uw kern, neem dan contact op met Miranda Sevenich via kleinekernen@oostgelre.nl of 06 - 43 15 26 73. 

Samenwerken voor de kleine kernen 

Miranda volgt Eva te Poele op, de voormalige adviseur (regisseur) leefbaarheid kleine kernen. Eva gaat binnen de gemeente de uitdaging aan van projectleider woningbouw kleine kernen. Zij gaat invulling geven aan de uitdagende ambities van de gemeente op dit gebied.