Europaweg tussen Lakendijk en Nieuwedijk Lichtenvoorde tijdelijk dicht

01 februari 2023
Nieuws

Van maandag 30 januari tot ongeveer eind maart is de Europaweg gesloten voor alle verkeer tussen de Lakendijk en de Nieuwedijk in beide richtingen. Dit gaat om de parallelweg van de N18 langs Lichtenvoorde. Voor doorgaand verkeer op de Europaweg geldt een omleiding. De omleidingsroute vindt u op het kaartje.

Doorgaand (fiets)verkeer op de Europaweg leiden we in beide richtingen om via de Voshuttedijk en Nieuwedijk. Gemotoriseerd doorgaand verkeer kan ook via de N18 rijden. De omleidingsroute vindt u op borden langs de weg. In deze periode maken we de nieuwe aansluiting van de Europaweg op de N18 bij de Richterslaan. Ook leggen we het vrijliggende fietspad naast de Europaweg aan. Woningen en percelen aan de Boschlaan en Europaweg blijven bereikbaar voor eigenaren en gebruikers. Zij kunnen hiervoor maatwerkafspraken maken met aannemer Heijmans.

Wat gebeurt er met de N18-Zieuwentseweg?

We krijgen regelmatig vragen over de werkzaamheden. Dit is wat we doen:

  • De afslag N18-Zieuwentseweg van en naar Lichtenvoorde is vanaf 13 januari 2023 definitief gesloten voor motorvoertuigen.
  • De oversteek N18-Zieuwentseweg is vanaf 13 januari definitief gesloten voor gemotoriseerd verkeer.
  • Voor (brom)fietsers en voetgangers blijft de kruising N18-Zieuwentseweg van en naar Lichtenvoorde en Zieuwent tijdens het werk open. In de uiteindelijke situatie (vanaf ongeveer half april 2023) kunnen (brom)fietsers en voetgangers via een nieuwe tunnel onder de N18 van en naar Lichtenvoorde en Zieuwent.
  • De kruising N18-Richterslaan blijft voorlopig bereikbaar in alle richtingen.
  • De afslag N18 van en naar Zieuwent is tot ongeveer eind maart bereikbaar voor motorvoertuigen. Daarna is deze route definitief gesloten.
  • Vanaf half april 2023 kunt u met een motorvoertuig van Lichtenvoorde naar Zieuwent en terug over de aangepaste Europaweg met een aansluiting op de Richterslaan.

Bekijk de livestream!

De werkzaamheden aan de N18-Zieuwentsweg kunt u live online volgen, via www.tinyurl.com/n18oostgelre.