Een nat pak voor een contract

12 maart 2023
Nieuws

De zwemmers in het bad Meekenesch dobberden vrijdagochtend wat verbaasd rond. Want het is niet iets dat je elke dag ziet: mensen die met kleren aan het water in gaan om samen een handtekening onder een contract te zetten. Het gaat dan ook om een bijzondere afspraak waarmee het zwembad 20 jaar vooruit kan. Reden voor wethouder Bart Porskamp en Frits van Lochem, bestuursvoorzitter van de Stichting Exploitatie Meekenesch, om een nat pak te halen!

Elke maand komen er zo’n 5.000 mensen zwemmen in Meekenesch. Daarom trekt de gemeente bijna anderhalf miljoen euro uit voor de verbouwing. Die kosten verdelen we over een periode van 20 jaar. Stichting Exploitatie Meekenesch draagt zelf € 700.000 bij. Daarnaast betalen we vanaf 1 januari 2023 elk jaar ruim € 120.000 mee aan onderhoud. Wethouder Bart Porskamp: ”We zien veel  groepen het zwembad op verschillende manieren gebruiken. Dat we als gemeente het zwembad steunen, past prima binnen onze Sportvisie 2015- 2025. Wat ook belangrijk is: de stichting die het zwembad beheert, doet het uitstekend!”

20 jaar vooruit

De stichting SEM schreef hiervoor een bedrijfsplan van nu tot aan 2042. Daarna is het technisch niet meer mogelijk om het gebouw te gebruiken zoals we dat nu doen. Frits van Lochem: “Naast onze betaalde medewerkers zijn er ongeveer 70 vrijwilligers bij ons aan de slag. Maar om dit samen de komende jaren goed te blijven doen, moeten we het zwembad wel opknappen. En als dat gebeurd is, kunnen we weer 20 jaar vooruit!”

Wethouder Bart Porskamp en Frits van Lochem, bestuursvoorzitter van de Stichting Exploitatie Meekenesch