Dusseldorp ISM aan de slag in wijk Oosteres Groenlo

10 juli 2024
Nieuws

De ondertekening van de bouwteamovereenkomst, met links wethouder Bart Porskamp en rechts André Stemerdink van Dusseldorp ISM.

Maandag 8 juli werd de bouwteamovereenkomst voor de reconstructie van wijk Oosteres in Groenlo ondertekend. Wethouder Bart Porskamp en André Stemerdink, vestigingsleider bij Dusseldorp Infra, Sloop en Milieutechniek (ISM) uit Lichtenvoorde, zetten hun handtekening. Wethouder Porskamp: “Dusseldorp kwam als beste uit de aanbesteding en gaat de reconstructie uitvoeren. We hebben goede ervaringen met Dusseldorp en er ligt een mooi plan van aanpak. Dat het om een lokaal bedrijf gaat, heeft geen rol gespeeld in de aanbesteding. Maar ik mag wel zeggen dat dat een heel mooie bijkomstigheid is.”

Reconstructie wijk Oosteres 

De wijk Oosteres in Groenlo wordt gereconstrueerd. We moeten aan de slag met de riolering. Dat grijpen we aan om de rest van de openbare ruimte aan te pakken en klaar te maken voor de toekomst. Sinds oktober 2023 hebben we samen met de bewoners toegewerkt naar een schetsontwerp, dat de basis is voor de nieuwe wijk. Met aannemer Dusseldorp gaan we nu de uitvoeringsfase in. Eerst wordt het schetsontwerp uitgewerkt tot een uitvoeringsontwerp, waarna waarschijnlijk eind dit jaar/begin volgend jaar de eerste schop de grond ingaat. We verwachten dat de werkzaamheden in het voorjaar 2026 zijn afgerond.   

Opvangen gevolgen klimaatverandering 

Bij de reconstructie is veel aandacht om de gevolgen van klimaatverandering op te vangen. Want het klimaat verandert. De zomers worden heter. En lange, droge periodes worden afgewisseld door periodes met heftige regenbuien. Door de openbare ruimte anders in te richten, kunnen we de negatieve gevolgen verminderen. Bijvoorbeeld door te zorgen voor goede waterberging in de wijk, minder verharding, en juist de aanplant van meer groen. Wethouder Porskamp: “Ik heb er alle vertrouwen in dat er straks een duurzame, groene, toekomstbestendige wijk ligt, waar het ook nog eens heerlijk toeven is.”