De kracht van de regio: ondernemersnetwerkevent Oost Gelre

26 juli 2023
Nieuws

Burgemeester Annette Bronsvoort sprak de aanwezigen van de netwerkbijeenkomst toe.

Vorige week vond een inspirerende netwerkbijeenkomst plaats tijdens de Zwarte Cross. Ondernemers en bestuurders uit onderwijs en overheid uit de gemeente en (Regio) Achterhoek kwamen samen. Het doel van de bijeenkomst was om de kracht van de regio te versterken door middel van samenwerking, het zoeken van verbinding en het elkaar gunnen van kansen.

Goed ondernemersklimaat

“Naoberschap ten voeten uit”, zegt wethouder Arjen Schutten. “Dat waar de Achterhoek om bekend staat, gebeurt al in onze economie en door onze ondernemers. We hebben een heel goed ondernemersklimaat in Oost Gelre. Dat blijkt ook uit het onderzoek dat is uitgevoerd in opdracht van Elzeviers Weekblad naar Economische Toplocaties 2022. Oost Gelre staat op de 3e plaats op de ranglijst van Top 40 landelijke gemeenten wat betreft totale bedrijvigheid, en op de 17e plaats wat betreft industrieel MKB. En dat niet alleen: we staan op de 11e plaats in de totale lijst economische prestaties. Daar zijn we trots op.”

In het onderzoek wordt Oost Gelre geprezen vanwege het ondernemersklimaat, waarin veel aandacht is voor innovatie en duurzaamheid. Om dit ondernemersklimaat te versterken, heeft het college van B&W samen met de Regio Achterhoek, VNO-NCW Midden, Industriële Kring Groenlo Lichtenvoorde (IKGL) en Samenwerkende Industriële Kringen Achterhoek (SIKA) deze netwerkbijeenkomst georganiseerd.

“Mooi om het naoberschap tussen de bedrijven, de overheid en het onderwijs zo te ervaren, als Achterhoekers zit dat in ons bloed.” -Bart Wopereis, WSI Techniek, IKGL

Informele sfeer

De sfeer op de bijeenkomst was energiek en enthousiast. Er werden levendige gesprekken gevoerd en ideeën werden uitgewisseld. Zelfbenoemde ‘rampondernemer’ Frank Krake vertelde met humor over zijn ervaringen als ondernemer. Tegenslagen, teleurstellingen en rampen maakten het ondernemerschap niet eenvoudig. De ondernemer maakte de vuurwerkramp in Enschede van dichtbij mee, ontsnapte aan de aanslagen van 9/11 en vluchtte uit SARS-gebied. Eindelijk bereikte hij succes met zijn bedrijf in tuinmeubelen. Met positieve energie en een fijne dosis humor zette Frank de aanwezigen aan het denken als het gaat om succesvol ondernemen.

Unieke setting

De Zwarte Cross bood een unieke setting voor deze netwerkbijeenkomst. Het bruisende festivalterrein zorgde voor een informele en ontspannen sfeer. De deelnemers konden op een ongedwongen manier met elkaar in contact komen, waarbij samenwerking gestimuleerd werd.

“Als ondernemer ben ik trots op het Achterhoekse ondernemersklimaat.”-Koen Knufing, Marku Bouw, VNO-NCW Midden

Positieve energie

Door de netwerkbijeenkomst was de kracht van de regio wederom versterkt. Er werden nieuwe contacten gelegd en waardevolle samenwerkingen zijn gestart. Met deze positieve energie kunnen de deelnemers aan de slag om de regio Achterhoek verder te laten groeien en bloeien.

Kijk hier voor het artikel over de economische toplocaties.