Coronavaccinaties

Elke GGD zorgt in haar regio voor een vaccinatielocatie. De gemeente Oost Gelre valt onder GGD Noord- en Oost-Gelderland. In onze gemeente kunt u terecht bij de pop-up vaccinatielocatie of de vaste vaccinatielocatie. 

Vaccinatietour door de regio

De GGD Noord- en Oost-Gelderland is bezig met een vaccinatietour door de regio. Daarbij werkt de GGD met tijdelijke pop-up priklocaties. Op deze tijdelijke locaties kunt u terecht met vragen over het coronavirus en over vaccineren. Het team van de GGD staat klaar om u te helpen en er is een arts aanwezig die u antwoord kan geven op uw vragen. U kunt zich meteen laten vaccineren tegen het coronavirus als u dat wilt. Ook als u nog geen eerdere prik heeft gehad. U kunt hier terecht voor uw 1e, 2e prik of 3e prik, maar niet voor de boosterprik

De tijdelijke priklocatie is op maandag 6 december van 09.00 tot 16.00 uur in De Mattelier, Mattelierstraat 19 in Groenlo.

Handig om te weten:

  • U hoeft geen afspraak te maken, u kunt gewoon binnenlopen.
  • U wordt gevaccineerd met het Pfizer-vaccin.
  • Neem uw ID-bewijs en een mondkapje mee.

Let op: Kijk op de website van de GGD om te weten waar u rekening mee moet houden. Doe dit vóórdat u naar de tijdelijke pop-uplocatie komt.

Vaste vaccinatielocatie

In onze gemeente is in Lichtenvoorde een vaste vaccinatielocatie in de voormalige Brede School aan de Varsseveldseweg 8-12 in Lichtenvoorde (naast het gemeentehuis). Deze locatie is 7 dagen per week geopend van 08.00 tot 19.30 uur. U kunt hier terecht voor uw 1e, 2e, 3e vaccinatie of de boostervaccinatie. 

  • Voor de 1e of 2e vaccinatie hoeft u geen afspraak te maken, u kunt gewoon binnenlopen. 
  • Voor de 3e vaccinatie heeft u een brief van een medisch specialist nodig. U kunt na ontvangst van die brief zonder afspraak langskomen. Neem de brief mee naar de vaccinatielocatie.  
  • Voor de boostervaccinatie kunt u een afspraak maken als uw geboortejaar aan de beurt is. U hoeft niet te wachten op de uitnodigingsbrief. 

U kunt zich ook laten vaccineren bij een vaste vaccinatielocatie in een andere gemeente. Er is ook begeleiding mogelijk voor mensen met prikangst

Verschil tussen de 3e prik en de boosterprik

Er is wat verwarring is over de 3e prik en de boosterprik. Dit zijn 2 verschillende vaccinaties. In dit nieuwsbericht van de GGD lees je meer informatie. 

Meer weten?

De GGD organiseert de vaccinaties en regelt de locaties. Voor meer informatie kunt u dan ook terecht op de website van de GGD.