Centrummanager voor Lichtenvoorde en Groenlo

22 mei 2024
Nieuws

Centrummanager Elroy van den Bout.

Met ingang van 1 april 2024 is Elroy van den Bout de centrummanager voor Lichtenvoorde en Groenlo. We vinden het als gemeente belangrijk dat we samen met ondernemers inzetten op levendige centra. Dat is goed voor de lokale economie en de leefbaarheid van de kernen.

Wethouder Arjen Schutten: “In feite profiteren inwoners in álle kernen in Oost Gelre van levendige centra. Goede voorzieningen zijn van belang voor de leefbaarheid in de hele gemeente. Het is niet alleen leuk en gezellig om in de buurt te kunnen winkelen, het is economisch ook belangrijk. In goede centra komt ook winkelend publiek uit de regio. Uit onderzoek blijkt dat mensen graag in (de omgeving van) kernen met een goed centrum willen wonen.”

Ervaring en expertise

Elroy gaat nauw samenwerken met ondernemers uit Groenlo en Lichtenvoorde. Hij brengt veel ervaring en expertise met zich mee. En kent het werken met lokale ondernemers, overheid en maatschappelijke organisaties. Vertegenwoordigers van de Groenlose Ondernemersvereniging (GOV) en Stichting Ondernemersfonds Lichtenvoorde (OFL) zijn betrokken geweest bij de aanstelling van Elroy als centrummanager. Elroy bepaalt samen met beide organisaties welke initiatieven en aandachtspunten opgepakt worden.

Gezonde toekomst

Voorzitter Benno Voorhuis van OFL: “Ik ben verheugd met zijn aanstelling. Door deze samenwerking hopen we met een frisse, brede kijk op beide centra om deze weer een boost te geven. Een van de pijlers zal dan ook zijn samen met pandeigenaren te kijken deze met aantrekkelijke ondernemingen gevuld te krijgen.” Ook voorzitter Jurgen Doppen van GOV is tevreden: “Met Elroy gaan we voor een sterke gezonde toekomst van beide centra. Belangrijk hierbij is om samen te kijken hoe de centra aantrekkelijk te maken en te houden voor de consument.”

Juiste persoon

Alle partijen zijn ervan overtuigd dat Elroy de juiste persoon is om samen met alle belanghebbenden een bruisende en bloeiende omgeving te creëren waar onze inwoners trots op kunnen zijn.