Centrum voor Jeugd en Gezin Oost Gelre

Gezondheidscentrum "Den Papendiek" - Groenlo
Buitenschans 48
7141 EL Groenlo

Telefoon
(0544) 39 35 97 - bereikbaar op werkdagen van 09.00 tot 12.30 uur en op donderdag ook van 14.00 tot 17.00 uur

E-mail 
cjg@oostgelre.nl

Wat is het CJG?

Het Centrum voor Jeugd en Gezin combineert de verschillende vormen van voorlichting en begeleiding en werkt samen met instellingen zoals o.a. Bureau Jeugdzorg, consultatiebureaus, Sensire, Yunio, MEE Oost-Gelderland, IJsselkring Welzijn en Hulpverlening en GGD Noord- en Oost-Gelderland.

Daarnaast heeft het CJG een klankbordgroep van ouders, die meepraten en meebeslissen over alles wat met het CJG te maken heeft.

Voor wie is het CJG?

Het Centrum voor Jeugd en Gezin is er voor alle (aanstaande) opvoeders en ouders van kinderen tot en met 23 jaar uit Oost Gelre. Het is een centraal punt waar ouders en opvoeders terecht kunnen met kleine en grote vragen over het opvoeden en opgroeien van kinderen van min negen maanden tot en met 23 jaar.

Wat doet het CJG?

Het Centrum voor Jeugd en Gezin probeert samen met ouders, opvoeders en instellingen oplossingen te vinden en ondersteuning te bieden op het gebied van opvoeden en opgroeien. Daarnaast geeft het CJG voorlichting door middel van thema-avonden bij jou in de buurt.

Ook ondersteunt het CJG het ontmoetingscafé Bakkie Doen, dé ontmoetingsplek voor aanstaande ouders en ouders met jonge kinderen in Oost Gelre. Ook (oppas-) opa’s en oma’s zijn welkom.

Daarnaast werkt het CJG samen met de Family Factory, een organisatie die ouders helpt om samenwerkingsnetwerken op te zetten voor ouders en door ouders; bijvoorbeeld op het gebied van hoogbegaafde kinderen, kinderen met een handicap of ouders met pleegkinderen. Doel is om ervaringen uit te wisselen en bijeenkomsten en activiteiten te organiseren.

Coördinator Oost Gelre

Karin Berenschot is coördinator van het CJG in Oost Gelre. U kunt met haar contact opnemen voor meer informatie over het CJG. Zij is bereikbaar via telefoonnummer (0544) 39 35 63 en e-mail: k.berenschot@oostgelre.nl.