Buurtbemiddeling bij overlast en ruzie met buren

Soms heeft u misschien wel last van uw buren. Denk bijvoorbeeld aan geluidsoverlast, overhangende takken en pesterijen. Verschillende leefpatronen kunnen leiden tot ruzies en irritaties. Gelukkig komen de meeste buren daar samen wel uit. Maar soms ontstaat er een conflict waardoor prettige met elkaar omgaan niet meer gaat. Buurtbemiddeling helpt bij een vroegtijdige aanpak van dit soort problemen en het oplossen van burenruzies.

Hoe werkt Buurtbemiddeling?
Zoekt u een oplossing voor een conflict met uw buren? Dan kunt u zich aanmelden bij Buurtbemiddeling. In overleg met u bepalen we of het conflict bemiddelbaar is. Voorwaarde is dat de mensen vrijwillig deelnemen aan de Buurtbemiddeling. Buurtbemiddeling is neutraal en richt zich op het herstel in communicatie tussen buren. Zodat u samen weer verder kunt. We werken in een bemiddeling toe naar een oplossing die voor beide aanvaardbaar is. Bemiddelingsgesprekken en afspraken zijn vertrouwelijk. De buurtbemiddelaar geeft dus nooit informatie door aan andere partijen.

Bij buitensporige agressie, alcohol- en drugsproblematiek kunt u terecht bij de politie. Bij spoed belt u 112, en in situaties waar geen spoed is kunt u bellen met 0900 – 8844.  

Buurtbemiddeling is gratis
Buurtbemiddeling is gratis voor alle inwoners van de gemeente Oost Gelre. We vinden het namelijk belangrijk dat buren prettig met elkaar kunnen omgaan. Daarnaast kan het een rechtszaak voorkomen.

Zelf een probleem met de buren oplossen
Het is altijd goed om te proberen een probleem met de buren eerst zelf op te lossen. Maar hoe pak je dat het beste aan? Op problemenmetjeburen.nl vindt u veel tips en ervaringsverhalen. U vindt er zelfs een stappenplan voor het gesprek met de buren.

Contact met Buurtbemiddeling
Komt u er niet zelf uit met elkaar? Neem dan contact op met Buurtbemiddeling. U kunt bellen naar 06 – 53 70 32 07 of e-mailen naar buurtbemiddeling@buurtplein.nl. Kijk voor meer informatie op:  www.buurtplein.nl/diensten/buurtbemiddeling.

Bij spoed: bel 112
Bij buitensporige agressie, alcohol- en drugsproblematiek kunt u terecht bij de politie. Bij spoed belt u 112! In situaties waar geen spoed is kunt u bellen met 0900 – 8844.