Burgerinitiatief leidt tot sfeerverlichting ‘Bloemlicht’ in centrum Lichtenvoorde

10 juli 2024
Nieuws

Sfeerverlichting ‘Bloemlicht’. Foto: Rick Mellink.

En opnieuw zag in Lichtenvoorde een prachtig burgerinitiatief op donderdag 4 juli het licht: ‘Bloemlicht’. Het LOV/Ondernemersfonds Lichtenvoorde (OFL) kwam in 2019 met de vraag voor iets kleurrijks dat het centrum verfraait. Een aantal creatievelingen pakte de handschoen op en ging ermee aan de slag: Rick Luttikhold, Jordy Mellink, Anja Onstenk en Natasja Scharenborg. Verschillende ideeën passeerden de revue en uiteindelijk is het idee van sfeerverlichting aan de lantaarnpalen ontstaan: ’Bloemlicht’.

Wethouder Jos Hoenderboom looft de gemeenschapszin in Lichtenvoorde, die unieke dingen voortbrengt. “Mooi om te zien hoe verschillende partijen de handen ineen slaan om Lichtenvoorde Kleur te geven. Eind vorige maand konden we De 13 Letters langs de N18 al onthullen. En nu geeft een prachtige sfeerverlichting de straten van het centrum extra kleur. Unieke projecten, ontstaan vanuit de samenleving, en die we als gemeente graag ondersteunen.”  

Van idee naar uitwerking 

Het uitwerken van het idee kostte veel tijd. Denk aan het maken van verschillende prototypes, testen, aanpassen, nogmaals testen, en uiteindelijk het fabriceren van 26 keer de bloemverlichting. Bloemlicht bestaat uit aluminium bladeren waarin acrylglas en ledverlichting is verwerkt. De bladeren zijn gemaakt door Corsogroep Veur Mekare en Dream-Start is verantwoordelijk voor de verlichting langs de bladranden.   

Verlichting in verschillende kleuren 

Op 4 juli werd de verlichting voor het eerst ontstoken. In het paars, maar het kan in allerlei kleuren branden. De verlichting is aan 26 lantaarnpalen vastgemaakt. Een prachtig gezicht. Zeker met in het verlengde de sfeerverlichting in de winkelstraten met parapluutjes, vlinders en bloemen (die het OFL een paar weken geleden heeft aangebracht). De gemeenschapszin brengt mooie dingen voort. Het is gezellig toeven in het centrum van Lichtenvoorde.