Burgemeester bedankt stembureauleden en tellers

23 maart 2023
Nieuws

Een mooi team op stembureau Het Reijrink in Zwolle. Van links naar rechts: Jacqueline Reijerink, prokkelduo Riny Bus-Berendsen en Bauke Andringa, Theo Wessels en burgemeester Annette Bronsvoort

Beste inwoners,

Vorige week woensdag 15 maart waren de Provinciale Staten- en de waterschapsverkiezingen. Wat hebben veel kiezers op die dag hun stem uitgebracht! Meer dan 16.500 kiezers vonden hun weg naar de 18 stembureaus in onze gemeente. Met een opkomst van 68% was het dan ook druk te noemen. Soms stonden er flinke rijen, maar kiezers wachtten geduldig om te kunnen stemmen.

Een hoge opkomst én dubbele verkiezingen

Stembureauleden en tellers hebben hard gewerkt om alle stemmen te tellen. In de nacht van woensdag op donderdag waren de uitslagen op partijniveau bekend. Donderdag 16 maart hebben we met veel collega's de stemmen opnieuw geteld, maar nu ook op kandidaatsniveau. Ook dat was een flinke klus.

De uitslagen De voorlopige uitslagen uit Oost Gelre vindt u op www.oostgelre.nl/verkiezingen. Op donderdag 23 maart maken de provincie Gelderland en het waterschap Rijn en IJssel de definitieve verkiezingsuitslagen bekend. Hou hun websites in de gaten!

Heel veel dank aan iedereen die heeft bijgedragen aan deze verkiezingen, op welke manier dan ook!

Annette Bronsvoort,

burgemeester van Oost Gelre