Bloemencorso Lichtenvoorde onder een stralende septemberzon

11 september 2023
Nieuws

Winnende corsowagen ‘Berenbos’ van Geschud(t) Foto: Stichting Bloemencorso Lichtenvoorde / Jurgen Pillen

Afgelopen zondag vond het Bloemencorso weer plaats in Lichtenvoorde. Dit jaar onder een stralende septemberzon met temperaturen van rond de 30°C. Vanwege de hitte waren er door de organisatie aanvullende maatregelen genomen. Het publiek heeft genoten van een prachtige optocht aan corsowagens.

Burgemeester Annette Bronsvoort: “Het was weer een spektakel met de mooiste corsowagens. Ook de CorsoKids, de toekomstige corsobouwers, hadden weer ontzettend goed hun best gedaan. We zijn als evenementengemeente ontzettend trots op het Bloemencorso, waar de Lichtenvoordse gemeenschap uitblinkt in saamhorigheid en creativiteit.”

Prachtige wagens, stralend weer

Zondagmiddag trokken alle prachtig gemaakte wagens weer voorbij. Aan het begin van de optocht brak er een stuk van de eerste wagen af en raakte het publiek. Hierbij raakten een aantal bezoekers lichtgewond. Burgemeester Annette Bronsvoort: “Voor deze bezoekers, maar ook voor de desbetreffende corsogroep, was dit heel erg schrikken. We wensen hen beterschap en sterkte. ”

Eerste prijs: Berenbos

Maandagochtend werd bekend dat de eerste prijs naar de bijzonder creatieve wagen van corsogroep Geschud(t) ging. Hun wagen ‘Berenbos’ bestond uit een beer gevormd door twee bomen. De tweede prijs en publieksprijs ging naar corsogroep Veur Mekare met ‘Dekmantel’; een gigantische wolf in schaapskleren.

Corsotainment: Creativiteit en innovatie

Voorafgaand aan het corso organiseert de Stichting Bloemencorso Lichtenvoorde (SBL) samen met de gemeente een netwerkbijeenkomst. Het thema van dit jaar was creativiteit en innovatie. Lisanne Halleriet interviewde onder andere twee ontwerpers; een ontwerper van State of Art en een ontwerper van een corsogroep over de overeenkomsten tussen het creatieve proces van ontwerpen. Ook sprak zij met Jan Peter Balkenende over onder andere duurzaamheid. Burgemeester Bronsvoort: “Het was weer een ontzettend mooie netwerkbijeenkomst. Hierna hebben alle genodigden genoten van het prachtige corso.”

Dekmantel, bloemencorso Lichtenvoorde 2023

De tweede prijs en publieksprijs ging naar corsogroep Veur Mekare met ‘Dekmantel’; een gigantische wolf in schaapskleren. Foto: Stichting Bloemencorso Lichtenvoorde / Jurgen Pillen