Bedrijventerrein Laarberg in Groenlo behaalt opnieuw Keurmerk Veilig Ondernemen

10 juli 2024
Nieuws

Bedrijventerrein Laarberg in Groenlo.

Bedrijventerrein Laarberg in Groenlo heeft opnieuw het Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO) behaald. Deze hercertificering is een waardering voor de inzet op de samenwerking om de veiligheid daar te verbeteren. Laarberg heeft volgens Certificeringsinstituut KIWA visie en beleid om het terrein ‘schoon, heel en veilig’ te houden.

Plan goedgekeurd 

KIWA hield dit voorjaar een veiligheidsenquête onder de ondernemers. Ze verzamelden gegevens van de gemeente, politie en brandweer en voerden een schouw over het terrein uit. Dit leidde tot een plan van Laarberg voor de volgende 3 jaar. KIWA keurde dit plan in juni goed. Door intensieve samenwerking en proactieve maatregelen is Laarberg een voorbeeld voor andere bedrijventerreinen. Denk aan het verbeteren van verkeerssituaties en brandveilige opslag, maar ook het geven van voorlichting over ondermijnende criminaliteit. 

Veiliger werkomgeving 

Wethouder Arjen Schutten is trots: “Dit certificaat laat wederom de enorme betrokkenheid van de ondernemers op Laarberg zien. Samen werken ze aan een veilig en aantrekkelijk bedrijventerrein.” Het KVO-certificaat biedt ondernemers een veiliger werkomgeving. Bart Wopereis, voorzitter van Vereniging Van Eigenaren Laarberg, is tevreden. “We streven naar een terrein dat leefbaar en aantrekkelijk is voor bezoekers en medewerkers. Het KVO speelt hierin een belangrijke rol. De korte lijntjes tussen de samenwerkingspartners zijn bijzonder waardevol.”