Zonnebloemauto: huurauto voor mensen in rolstoel of scootmobiel

Sinds kort kunnen inwoners van de Achterhoek gebruik maken van de Zonnebloemauto in Doetinchem. In deze aangepaste huurauto is plaats voor een scootmobiel of een persoon in een rolstoel. Daarnaast is er nog plaats voor 3 of 4 andere personen. Deze auto’s zijn alleen te huur voor mensen die gebruik maken van een rolstoel of scootmobiel.

De bediening van de zonnebloemauto is niet aangepast. De bestuurder moet in het bezit zijn van een geldig rijbewijs B.

Kosten

Voor het huren van een Zonnebloemauto moet u de eerste keer een Zonnebloem-autopas aanvragen. Dat kost € 10. Hiernaast kost de auto € 40 per dag. De eerste 100 kilometer zijn inbegrepen. Elke extra kilometer kost € 0,20. De brandstofkosten zijn exclusief. De huurder krijgt de auto volgetankt mee en levert de auto weer volgetankt in.

Reserveren

De Zonnebloemauto kunt u maximaal 15 dagen aaneengesloten huren. U kunt de beschikbaarheid van de auto online inzien en zelf reserveren.

Zonnebloemauto Doetinchem

De Zonnebloemauto is af te halen bij Fokko Meijer Autoverhuur aan de Havenstraat 52 in Doetinchem. De openingstijden zijn van maandag tot en met zaterdag, van 8.00 tot 18.00 uur. Kijk voor meer informatie op www.zonnebloem.nl.

 

De huurauto van de Zonnebloem met ruimte voor een rolstoel

De Zonnebloemauto is een initiatief van Nationale Vereniging de Zonnebloem.