Zomerplezier bij het wateropvanggebied aan de Weijenborgerdijk

Zomerplezier bij het wateropvanggebied aan de Weijenborgerdijk

Dit voorjaar hebben Waterschap Rijn en IJssel en de gemeente samen nieuwe wateropvanggebieden aangelegd rond Lichtenvoorde. In het wateropvanggebied aan de Weijenborgerdijk / Oude Winterswijkseweg blijft ook buiten regenperiodes water staan. Wij merken dat de locatie ook door onze inwoners wordt gevonden om te recreëren. Vanuit de omgeving hebben we helaas een aantal meldingen van overlast ontvangen.

Bij de waterplas wordt de laatste tijd regelmatig zwerfafval gevonden. Daarnaast is er sprake van geluidsoverlast in met name de avonduren. Gemeente, waterschap en politie houden de situatie daarom in de gaten. Daarbij doen we ook een beroep op de inwoners van onze gemeente om overlast te voorkomen. Laat bijvoorbeeld geen afval achter. Recreatief medegebruik, bijvoorbeeld wandelen over de paden of genieten van de nieuwe natuur, blijft tussen 07.00 en 22.00 uur toegestaan.

Geen gecontroleerd zwemwater

Het water bij het wateropvanggebied aan de Weijenborgerdijk / Oude Winterswijkseweg is niet bedoeld om in te zwemmen. Dit geldt ook voor andere waterpartijen in Oost Gelre. Zwemmen is op eigen risico en raden wij af. Het water wordt immers niet gecontroleerd op de waterkwaliteit.

Het wateropvanggebied aan de Weijenborgerdijk