WONEN IN OOST GELRE: De Bond in Zieuwent

5 huurwoningen en 8 koopwoningen

Als je de Pastoor Zanderinkstraat in Zieuwent inrijdt, kun je aan de linkerzijde het prachtig verbouwde pand van de voormalige Boerenbond niet missen. Het gebouw is vanuit oogpunt van cultuur en historie een waardevol pand. Met hulp van lokale investeerders (BondGenoten) en subsidie vanuit de gemeente en de provincie is de Boerenbond omgebouwd tot 5 starters-/huurappartementen. De 5 appartementen zijn sinds april 2021 bewoond.

Bewoner van het eerste uur: Stijn Papen

Een van de bewoners is de 26-jarige Stijn Papen, die 4 straten verderop geboren en getogen is. “Ik vond 26 een mooie leeftijd om uit huis te gaan. Naar ‘de stad’ verhuizen zoals veel leeftijdsgenoten doen, dat is niets voor mij. Mijn vrienden wonen in de omgeving en ik vind het fijn om betrokken te blijven bij deze plek. Ik ben lid van TC Velocé, de fietsclub, waar ik mountainbike. In de zomer skeeler ik graag bij de club in Eibergen. Uitgaan doe ik in Lichtenvoorde en soms in de Radstake als ze een leuk evenement hebben.”

Energiezuinige appartementen

De starterswoning van Stijn is een zogenaamde nul-op-de-meter woning. Dit betekent zonnepanelen op het dak en een warmtepomp in huis. “Ik betaal 60 euro per maand voor energiekosten en met een huur van 741 euro krijg ik huursubsidie. Ik ben er voorstander van dat dit soort gebouwen behouden blijft voor woningbouw. Toen ik hier een paar jaar geleden kwam kijken, zag ik een oud, bruin pand. Je ziet hoe het nu is geworden, geweldig mooi toch?”

Woningen achter de Boerenbond

Aan de achterzijde van de Boerenbond is plaats voor 8 woningen. Hummelink Bouw heeft 5 woningen gebouwd, die inmiddels bewoond zijn. Op de 3 kavels die zijn uitgegeven door de gemeente, zijn de woningen nog in aanbouw.

Stijn Papen bewoner Boerenbond Zieuwent

Stijn Papen, sinds april wonend in de Boerenbond