Wmo- /Jeugdloket heet vanaf nu Sociaal Team Oost Gelre

De gemeente Oost Gelre heeft een Wmo-loket en een Jeugdloket. Vanaf nu gaan het Wmo-loket en het Jeugdloket verder onder één nieuwe naam: het Sociaal Team Oost Gelre. U kunt hier terecht met alle vragen waar u in het dagelijks leven tegenaan loopt.

Wat is het Sociaal Team?

In het Sociaal Team werken medewerkers met verschillende achtergronden samen. Bijvoorbeeld specialisten op het gebied van Wmo, jeugd, ouderen en cliëntondersteuning. We hebben daarnaast veel contact met organisaties, zoals huisartsen, zorgaanbieders en wijkverpleegkundigen.

Waarvoor kunt u bij het Sociaal Team terecht?

Het Sociaal Team is er voor álle inwoners van Oost Gelre. U kunt bij ons terecht met alle vragen waar u in het dagelijks leven tegenaan loopt. Bijvoorbeeld over werk, financiën, wonen, (mantel)zorg, opvoeden, uw gezin of relatie. We helpen u graag op weg.

Hoe werken wij?

U neemt contact op met het Sociaal Team. Met een medewerker bespreekt u uw vraag en uw situatie. Samen kijken we naar wat er nodig is. Als er ondersteuning nodig is, kijken we ook naar wat u zelf nog kunt doen en naar wat mensen in uw omgeving (familie, vrienden of buren) kunnen doen. Heeft u een voorziening nodig, zoals een rolstoel of een aanpassing aan uw woning? Dan helpt één van de medewerkers van het Sociaal Team u verder.

Er verandert verder niets

Het Sociaal Team is de nieuwe naam voor het Wmo- en Jeugdloket. Heeft u op dit moment ondersteuning of een voorziening? Hier verandert niets aan. Al onze cliënten hebben hierover een brief ontvangen.  

Waarom een nieuwe naam?

De afgelopen jaren heeft de gemeente er nieuwe taken bijgekregen op het gebied van Wmo, jeugdhulp en participatie. U kunt bij de gemeente terecht voor al uw vragen op deze gebieden. Dat dragen we uit met de nieuwe naam: Sociaal Team.

Neem gerust contact met ons op

We zijn bereikbaar via telefoon: (0544) 39 36 16 en e-mail (sociaalteam@oostgelre.nl). Ook kunt u het online contactformulier invullen of langskomen in Lichtenvoorde of Groenlo. De actuele openingstijden vindt u op www.oostgelre.nl en www.sameninoostgelre.nl. Op Samen in Oost Gelre vindt u bovendien meer informatie over zorg, welzijn en meedoen.

Stel met baby