Wethouder Hoenderboom: Goed voorbeeld doet goed volgen!

Unieke Achterhoekers aan het werk bij Wiggers Industrie Spuiterij Holland

Henk Wiggers ging in 2012 van start met Wiggers Industrie Spuiterij Holland (WISH). In 2016 verhuisde het bedrijf van Winterswijk naar Lichtenvoorde en maakte het een verdere groei door. Inmiddels staan er 8 medewerkers op de loonlijst. Daarvan hebben er 4 een afstand tot de arbeidsmarkt.

“Er is een groot tekort aan vakmensen. Mede daarom leiden we medewerkers zelf op. Dat is een mooie uitdaging”, vertelt directeur Henk Wiggers.

Wethouder Hoenderboom: “Trots op dit bedrijf”

Wethouder Jos Hoenderboom heeft lovende woorden voor deze aanpak. “Ik ben erg trots op dit bedrijf. We hebben werkgevers nodig die het op deze manier doen en het ook zo willen faciliteren. Mensen die lastig aan het werk komen, krijgen de mogelijkheid mee te doen en maatschappelijk mee te tellen. Goed voorbeeld doet goed volgen, daar hoop ik op!”

Suzanne Klein Wolterink, Henk Wiggers en Jos Hoenderboom staan voor een vrachtwagen
Vlnr: Suzanne Klein Wolterink, Henk Wiggers en Jos Hoenderboom

De directeur kreeg het bordje ‘Unieke Achterhoekers aan het werk’ uitgereikt door de wethouder. Suzanne Klein Wolterink van het WerkgeversServicepunt Achterhoek (WSPA) overhandigde bij het feestelijke moment een mooie bos bloemen.

Medewerkers zelf opleiden een mooie uitdaging

“Het valt niet mee om aan goede personeelsleden te komen. We zoeken vooral mensen die echt willen. Hier leren we hun het vak. Dat gebeurt met vallen en opstaan, het is altijd maatwerk. Maar als het uiteindelijk lukt, geeft dat veel voldoening. Daar doen we het voor.”

Kans via WSPA

Momenteel heeft een jongeman uit Eritrea zich bewezen. Deze voormalige statushouder kreeg via accountmanager Suzanne Klein Wolterink van WerkgeversServicepunt Achterhoek (WSPA) een kans van Henk Wiggers. “Na een proefplaatsing van 2 maanden werd me al duidelijk dat hij veel in zijn mars heeft. Hij is enorm gemotiveerd en leergierig. We willen hem graag met een vast contract binden.”

Niet altijd succesvol

Toch gaat het niet altijd goed, zegt de directeur eerlijk. “Soms is er geen klik, dat kan van beide kanten zijn. En soms heeft een kandidaat het gewoon niet in de vingers. Dan kun je beter afscheid van elkaar nemen.” Maar dat gebeurt nooit zonder slag of stoot. Wiggers: “Iedereen mag zich bewijzen. We kijken ook naar wat mensen wél kunnen, niet naar eventuele beperkingen. En daar worden de werkzaamheden op aangepast.”