Weekmarkt Lichtenvoorde verhuist in voorjaar 2019 naar centrum

Het verplaatsen van de weekmarkt in Lichtenvoorde is opgenomen in het Programma Geef Lichtenvoorde Kleur. Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten de weekmarkt te verplaatsen naar het centrum. In het voorjaar van 2019 verhuist de weekmarkt naar het marktplein, richting Korte Rapenburgsestraat tot de Varkensmarkt.

Tekening van de weekmarkt in de Korte RapenburgsestraatWethouder Marieke Frank: “Het verplaatsen van de weekmarkt is opgenomen in het Programma Geef Lichtenvoorde Kleur. De Dijkstraat is in het programma opgenomen als woonstraat. Het kernwinkelgebied wordt hiermee versterkt en compacter. Hiermee willen we de economie en de aantrekkelijkheid van het kernwinkelgebied in Lichtenvoorde verbeteren. Ondernemers en marktkooplieden hebben in samenwerking met elkaar bekeken waar de weekmarkt een mooie, nieuwe plek kan krijgen.” 

Weekmarkt verhuist naar de Markt

De weekmarkt verhuist naar het marktplein, richting de Korte Rapenburgsestraat tot de Varkensmarkt. Tijdens een aantal evenementen wijkt de weekmarkt uit naar de oude locatie aan de Dijkstraat.

Vervolgstappen

Om de warenmarkt te verplaatsen, is nog een aantal vervolgstappen nodig. Er moet een verkeersbesluit worden genomen, er moet een omgevingsvergunning worden aangevraagd en er moet een opstellingsplan worden gemaakt. Ook zorgen we nog voor nieuwe elektra aansluitingen. Zodra dit afgerond is, verhuist de warenmarkt naar de nieuwe plek in het centrum. Naar verwachting is dat in het voorjaar 2019.

Heeft u nog vragen?

Dan kunt u terecht bij de marktmeester Albert Hilverink. Hij is bereikbaar via telefoonnummer op (06) 20 84 06 12. Voor vragen over het vervolgtraject kunt u terecht bij Rieke Koers van de gemeente. Zij is bereikbaar op (0544) 39 34 97 of per mail op r.koers@oostgelre.nl.