Wederopbouw in Oost Gelre - 14 september 2019

Veel gebouwen uit de wederopbouw worden vaak gezien als ‘lelijk’ en onder de maat. Tussen 1940 en 1965 moest vaak goedkoop gebouwd worden. In de loop der tijd zijn veel van die gebouwen gesloopt. De laatste jaren staat de wederopbouw steeds meer in de belangstelling. Men begint langzaam meer oog te krijgen voor de eigenheid, de schoonheid en het cultuurhistorische belang. Toch dreigt sloop nog steeds en verdwijnen steeds meer tastbare herinneringen aan onze (bouw)geschiedenis in Oost Gelre.

Open Monumentendag

Daarom staat tijdens de Open Monumentendag Oost Gelre de Wederopbouw, net als in veel andere Achterhoekse gemeenten, centraal. In Oost Gelre wordt de architectuur van deze periode tijdens een tour met een bus belicht. Tijdens de tour bekijken we enkele gebouwen van binnen, waaronder het Marianum in Groenlo.

Tour

Op 14 september start een tour door de gemeente. In de bus vertelt een deskundige over de gebouwen uit de wederopbouw. Zowel in Lichtenvoorde als in Groenlo vertrekt een bus.

  • Vertrek bus Lichtenvoorde: 10:00 uur, opstap Gemeentehuis
  • Vertrek bus Groenlo: 13:30 uur, opstap Nieuwe Calixtus

Deelnemen

Heeft u interesse om deel te nemen aan de bustour op 14 september? Geef u dan op bij de VVV in Groenlo of Lichtenvoorde. Vol = vol.