Voorlichting over veiligheid voor senioren

Voor wie doet u de deur open?

“Dag mevrouw, een pakketje voor u!” klinkt aantrekkelijk en vertrouwd. Maar is het wel echt een pakketbezorger die voor de deur staat? Met allerlei smoezen of ‘babbeltrucs’ weten oplichters en overvallers iedere keer weer hun slag te slaan. Ze bellen aan en stellen zich voor als pakketbezorger, thuiszorgmedewerker, medewerker van uw ziektekostenverzekeraar, energiebedrijf of bank.

Toneelvereniging Tof Volk speelt situaties na

Hoe kun je nu voorkomen dat je in dit soort babbeltrucs trapt? Op 26 september en 3 oktober organiseren de politie Oost Gelre, de gemeente Oost Gelre, ProWonen en De Woonplaats daarover 2 voorlichtingsbijeenkomsten voor senioren. Toneelvereniging Tof Volk uit Vragender speelt een aantal herkenbare situaties ‘aan de voordeur’ na. Praktijksituaties waarbij mensen soms de dupe worden van smoesjes van nep-pakketbezorgers, nep-thuiszorgmedewerkers, maar ook bij een pinautomaat. Daarbij krijgt u goede tips wat u in dit soort situaties moet doen.

Wanneer?

Er zijn 2 voorlichtingsbijeenkomsten:

  Lichtenvoorde Groenlo
Datum woensdag 26 september woensdag 3 oktober
Tijd 14.30 – 16.30 uur (inloop 14.00 uur) 14.30 – 16.30 uur (inloop 14.00 uur)
Locatie De Treffer, Raadhuisstraat 18c De Mattelier, Mattelierstraat 19

Voor wie?

De workshop is bedoeld voor senioren in Oost Gelre. Natuurlijk mag u ook een zoon of dochter, buurvrouw, of iemand anders meenemen. Deelname is gratis.

Komt u ook? Meld u dan even aan

Geef daarbij aan met hoeveel personen u komt. Aanmelden kan:

  • telefonisch bij Ilse van de Kamp, ouderenadviseur gemeente Oost Gelre, tel.: (0544) 39 35 69;
  • door een mail te sturen naar: i.vandekamp@oostgelre.nl;
  • door het invullen van het aanmeldstrookje in de Elna of Groenlose Gids, en dit af te geven bij of op te sturen naar het gemeentehuis in Lichtenvoorde.

Vragen

Heeft u nog vragen over deze bijeenkomst? Neemt u dan contact op met Ilse van de Kamp, telefoon (0544) 39 35 69, e-mail: i.vandekamp@oostgelre.nl.

Poster met uitnodiging bijeenkomst Babbeltrucs