Viaduct aansluiting Laarberg in gebruik genomen

Sinds afgelopen vrijdagmiddag rijdt het lokale verkeer tussen Vreden/Zwillbrock en Groenlo via het viaduct in de nieuwe aansluiting Laarberg. Het viaduct maakt onderdeel uit van de nieuwe, 27 kilometer lange Nieuwe Twenteroute (N18). Met de openstelling is de kruising Vredenseweg met de bestaande N18 definitief vervallen.

Aannemer Noaber18 is op dit moment bezig met de voorbereidingen om de eerste 4 kilometer van de nieuwe weg in gebruik te nemen. Dit gebeurt op donderdagochtend 15 februari. Het gaat om het deel tussen de Marhulzenweg in Groenlo tot net voorbij het buurtschap Hupsel bij Eibergen. Tot de openstelling van de gehele Nieuwe Twenteroute in mei is de snelheid op het tracé Groenlo – Eibergen maximaal 80 kilometer per uur. Als de nieuwe N18 helemaal klaar is, wordt die verhoogd naar maximaal 100 kilometer per uur.

Wethouders en burgemeester op het viaduct
Op donderdag 8 februari hebben omwonenden, wethouders en burgemeester van Oost Gelre en Berkelland, medewerkers van Rijkswaterstaat en Noaber18 voor het eerst samen op het viaduct gestaan en het glas geheven op het gereedkomen en de ingebruikname van dit eerste onderdeel van de Nieuwe Twenteroute.