Uw aanslagbiljet Gemeentebelastingen digitaal via MijnOverheid

Eind februari valt het aanslagbiljet Gemeentebelastingen weer bij u in de brievenbus. Met ingang van het belastingjaar 2018 kunt u ervoor kiezen om deze aanslag ook via MijnOverheid te ontvangen. Hiermee willen wij de digitale dienstverlening aan onze inwoners vergroten. Deze week ontvangt u hierover een brief.

Het digitaal ontvangen van uw aanslag heeft een aantal voordelen

  • Het is overzichtelijk en veilig.
  • Alleen ú kunt bij uw gegevens doordat u inlogt met uw DigiD.
  • U kunt uw aanslagen en WOZ-beschikkingen altijd en overal inzien.

Wilt u de aanslag Gemeentebelastingen 2018 digitaal ontvangen?

Registreer u dan voor de Berichtenbox op mijn.overheid.nl. Hiervoor heeft u DigiD nodig. Na de registratie kunt u direct gebruikmaken van de Berichtenbox. Controleer na uw registratie of de gemeente Oost Gelre is aangevinkt. Zo niet, plaats dan het vinkje en klik onderaan de pagina op ‘bewaren’. Als u zich nog vóór 1 februari 2018 aanmeldt, ontvangt u in februari de aanslag voor 2018 in uw Berichtenbox. U ontvangt een e-mail zodra de aanslag in de Berichtenbox staat. Hiervoor moet u wel uw e-mailadres registreren bij MijnOverheid.

Bent u al geregistreerd voor de Berichtenbox?

Controleer dan of de gemeente Oost Gelre is aangevinkt. Zo niet, plaats dan vóór 1 februari 2018 het vinkje en klik onderaan de pagina op ‘bewaren’. U ontvangt de aanslag gemeentebelastingen dan vanaf 2018 digitaal. U ontvangt een e-mail zodra de aanslag in de Berichtenbox staat. Hiervoor moet u wel uw e-mailadres registreren bij MijnOverheid.

Meldt u zich niet aan voor de Berichtenbox?

Als u zich niet registreert voor de Berichtenbox, dan ontvangt u de aanslag 2018 gewoon per post.

Steeds meer gemeentepost digitaal

In de toekomst wordt steeds meer post van de gemeente Oost Gelre digitaal aangeboden via de Berichtenbox van MijnOverheid. U kunt daarbij denken aan een evenementenvergunning, kapvergunning of subsidie die u heeft aangevraagd. Ook berichten over het verlopen van uw identiteitsbewijs of een bevestiging van een verhuizing ontvangt u digitaal.

Heeft u een vraag over MijnOverheid?

Op mijn.overheid.nl vindt u een overzicht van veel gestelde vragen. Kunt u daar het antwoord op uw vraag niet vinden? Leg uw vraag, klacht of suggestie dan via de website van MijnOverheid voor.

Banner van de website MijnOverheid