Uitstel lancering pilot Netmobiel-app

Netmobiel in Oost Gelre, een app die je sneller van A naar B brengt

Misschien heb je er al van gehoord: de Netmobiel-app. Een app voor Achterhoekers, die je sneller van A naar B brengt. Vooral in de (kleine) kernen waar geen of beperkt openbaar vervoer is, is dit een mooie aanvulling. De bedoeling was om dit najaar in Oost Gelre een pilot met de app te lanceren. Helaas moet dit vanwege corona worden uitgesteld. Hoelang het uitstel duurt, is nog niet duidelijk. In ieder geval totdat het delen van een autorit met elkaar weer veiliger kan.

Wat is de Netmobiel-app?

app netmobiel op mobiele telefoonNetmobiel brengt vraag en aanbod van vervoer bij elkaar. In de app komen uiteindelijk alle vervoersvormen in de Achterhoek samen: openbaar vervoer, ritdelen, ZOOV, deelauto’s, etc. Hoe handig is dat! Eén app om ritten te kunnen zoeken en boeken in de Achterhoek, ongeacht met welk vervoermiddel je reist. Netmobiel heeft één doel: de Achterhoek nog beter bereikbaar maken.

De app is ontwikkeld in samenwerking met kleine kernen

Hogeschool Saxion ontwikkelde deze app samen met inwoners van Lievelde, Mariënvelde, Zwolle, Harreveld, Zieuwent en Vragender. Én met andere partners zoals de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen, 8RHK ambassadeurs en Spectrum. Maar het Team van Netmobiel zit niet stil. De doorontwikkeling van de app met nieuwe functies blijft doorgaan.

Wil je meer weten of heb je een vraag over Netmobiel?

Check de website www.netmobiel.eu of stuur een mail naar: info@netmobiel.eu. Houd ook de sociale media kanalen van Netmobiel op Facebook en Instagram in de gaten. Binnenkort worden via die weg alvast wat voorproefjes van de app gedeeld.