Vanavond: Webinar windenergie

Op donderdag 7 oktober om 19.30 uur organiseert de gemeente Oost Gelre een themabijeenkomst voor raadsleden over windenergie. Deze bijeenkomst is ook voor andere belangstellende inwoners online te volgen. U kunt ook uw vragen stellen. Klik hier om direct naar de livestream te gaan.

Windenergie. We hebben of krijgen er allemaal mee te maken. Inwoners, ondernemers en overheid hebben daarover ieder een eigen visie, belang en standpunt. Begrijpelijk, want het is een belangrijk onderwerp voor onze toekomst die impact heeft op onze leefomgeving.

Gesprek

Graag willen we in Oost Gelre op een goede en zorgvuldige manier het brede vraagstuk van windenergie gaan behandelen. Daarom gaan we de komende tijd met diverse (groepen) mensen in gesprek: inwoners, ondernemers en andere belanghebbenden. Dat begint op donderdagavond 7 oktober met een themabijeenkomst.

WindmolenThema’s

De themabijeenkomst is een initiatief van de gemeenteraad. Het doel van de bijeenkomst is dat iedereen informatie krijgt over de stand van zaken. Onderwerpen zijn onder meer: de techniek van windenergie, de nu geldende regels en de actuele ontwikkelingen in onze regio die van invloed kunnen zijn op de mogelijkheden.

Vragen

Er zijn verschillende sprekers die de gemeenteraad en toehoorders informeren. Raadsleden kunnen vragen stellen en ook inwoners die meekijken kunnen hun vragen stellen via de chatfunctie. Na deze eerste bijeenkomst gaan we in gesprek met inwoners en andere belanghebbenden over het vervolg. Hierin is ruimte voor suggesties, vragen, zorgen en opmerkingen van iedereen.

Pas op de plaats

In Oost Gelre geldt nog steeds een ‘pas op de plaats’ voor windmoleninitiatieven voor windmolens met een ashoogte hoger dan 80 meter. We gaan de komende tijd met inwoners, ondernemers en andere belanghebbenden van gedachten wisselen over windenergie. Daarna volgt een periode waarin we alle opgehaalde informatie verwerken en aanbieden aan de raad. De raad besluit daarna over het beleid voor windenergie.

Kijk mee

Via een link op de website van de gemeenteraad kan iedereen tussen 19.30 en 21.00 uur meekijken via https://oost-gelre.raadsinformatie.nl/# (scroll naar de kalender en klik op de link in 7 oktober). Aanmelden is niet nodig. De gemeente neemt de bijeenkomst op. Belangstellenden kunnen de uitzending dus ook terugkijken. Mensen die op de hoogte willen blijven van de ontwikkelingen over windenergie kunnen dat mailen naar energieneutraal@oostgelre.nl.