Uit pmd kunnen we nieuwe producten terugwinnen

De gemeente is in 2015 samen met ROVA gestart met de inzameling van plastic verpakkingen, metalen verpakkingen en drankenkartons (pmd). Die inzameling is heel goed opgepakt door de inwoners. Samen zorgen we voor een enorme berg verpakkingen, waarvan veel nieuwe producten kunnen worden gemaakt. Inwoners van Oost Gelre zijn dus al echte Terugwinnaars.

banner terugwinnaars - juichende vrouw op bankje gemaakt van goed gescheiden pmdEen pluim voor iedereen in Oost Gelre is dan ook zeker op z’n plaats. Doordat jullie samen zo goed pmd scheiden, kan ROVA het laten sorteren en recyclen. Hierdoor kunnen weer allerlei nieuwe producten van deze grondstoffen worden gemaakt.

Wist u dat:

  • Van de gescheiden plastic verpakkingen nieuwe producten zoals fleecetruien en tennisballen worden gemaakt?
  • Metalen verpakkingen worden gebruikt voor meer dan 800 verschillende producten zoals drankenblikjes, conservenblikken, verfblikken en spuitbussen?
  • Van de drankenkartons het papier, aluminium en plastic weer van elkaar worden gescheiden?
  • Het papier van de drankenkartons wordt gebruikt voor het maken van nieuwe kantoorartikelen, zoals kladblokken en agenda’s?
  • Het plastic uit een drankenkarton kan worden gebruikt voor nieuwe producten zoals een scheidsrechtersfluitje?
  • Het aluminium uit een drankenkarton weer wordt gebruikt voor het maken van producten zoals deurklinken?

Ben jij al een echte #Terugwinnaar?

Maar liefst 90% van ons huishoudelijk afval is geschikt voor hergebruik. Maar hergebruik lukt alleen als grondstoffen goed gescheiden worden aangeleverd. Helaas loopt de kwaliteit van de ingezamelde grondstoffen/afval terug. Daarom zijn we samen met ROVA gestart met #Terugwinnaars.
Het doel is het verbeteren van de kwaliteit van ingezamelde grondstoffen. Dat kan door inwoners te stimuleren hun afval beter te scheiden.
Ben of word jij ook een echte #Terugwinnaar?

Word ook Terugwinnaar. Samen maken we van afval weer grondstof.

Meer weten over recycling van pmd? Kijk op www.terugwinnaars.nl.