Trek aan de bel als je hulp nodig hebt

cartoon Fleur Veel mensen weten niet dat de gemeente kan helpen als je in de schulden zit, of dreigt te raken. Cliëntondersteuner Fleur Schuurman werkt bij het Sociaal Team. Zij gaat regelmatig op bezoek bij mensen die in de schulden dreigen te raken om ze op weg te helpen. Zo ook bij Anne* uit Groenlo.

Anne kreeg financiële problemen nadat haar ex en zij uit elkaar gingen. Ze vertelt: “Ik moest ineens op eigen benen staan. Dat was voor het eerst dat ik het echt helemaal alleen moest doen.”

Een goed gesprek

Fleur, cliëntondersteuner bij het Sociaal Team, ging op bezoek bij Anne. Ze hadden een heel goed gesprek over haar financiële situatie. “Ik kwam er op een harde manier achter dat ik het niet alleen meer kon. Door het gesprek met Fleur leerde ik dat je je niet hoeft te schamen als je hulp nodig hebt. Ik ben heel blij en dankbaar dat ik de hulp heb gekregen die ik nodig had. Het heeft mij uiteindelijk veel sterker gemaakt.”

Wat heeft het je gebracht?

“Ik heb geleerd dat je je schulden kunt afbetalen, als je maar in contact blijft met je schuldeisers. Ze waren bereid me tegemoet te komen. Dat gaf me heel veel rust. Dankzij de hulp schaam ik me nu niet meer maar ben ik heel trots op wat ik nu bereikt heb.”

Wat zou je mensen aanraden die in een lastige financiële situatie zitten?

“Schaam je niet om hulp te zoeken. Soms kun je het niet alleen en heb je gewoon wat hulp nodig. Trek op tijd aan de bel bij de gemeente. Het geeft je veel meer rust als je die eerste stap eenmaal gezet hebt.”

Neem contact op met Fleur

Zit je in de schulden? Of heb je moeite met het betalen van de vaste lasten? Neem dan contact op met Fleur. Je kan haar bellen, appen, sms’en of een e-mail sturen: (0544) 39 32 51, 06 – 23 94 15 74, f.schuurman@oostgelre.nl.

 

*Anne is een gefingeerde naam