Tips voor het scheiden van pmd

Pmd staat voor plastic verpakkingen, metalen verpakkingen en drankenkartons. Gescheiden aangeboden pmd wordt gesorteerd en dient vervolgens weer als grondstof voor nieuwe producten. Dat is goed voor het milieu. Hoewel de inzameling van pmd al heel goed gaat, kan de kwaliteit van het ingezamelde pmd nog beter. U kunt helpen de kwaliteit te verbeteren door aan onderstaande tips te denken bij het scheiden van uw pmd.

Alleen verpakkingen

Het gaat bij pmd alleen om verpakkingen. Dus om verpakkingen van plastic, van metaal en kartons van dranken, vla en yoghurt. Doe er dus geen speelgoed, kapotte tuinstoelen, plastic buizen, piepschuim of ander afval bij. Alleen verpakkingen dus.

Verpakkingen die in de PMD-container mogen

Leeg blijft leeg

De verpakking hoeft niet helemaal schoon te zijn. Leeg is goed. Is uw verpakking leeg? Dan is het belangrijk dat die ook leeg blijft. Stop er geen ander spul in. Dat geeft problemen bij de sorteerfabriek.

Platdrukken spaart ruimte

Lukt het niet goed om alles in de container te krijgen? Door plastic flessen, blikjes en drinkpakken goed plat te drukken past er veel meer in. Draai de dop eraf, druk de lucht eruit, en doe de dop er weer op. Zo maakt u een plastic fles goed plat. Een blikje maakt u plat door erop te gaan staan.

Meer informatie

Op www.doemeemetpmd.nl vindt u meer informatie over de inzameling en recycling van pmd. Daarnaast vindt u hier meer tips over het scheiden van pmd-afval. Heeft u vragen over de pmd-inzameling, neem dan contact op met het ROVA Klantcontactcentrum, 038 427 37 77 of via www.rova.nl/contact. Het ROVA Klantcontactcentrum is op werkdagen bereikbaar tussen 8.00 en 20.00 uur en op zaterdag van 10.00 en 15.00 uur.

Logo ROVA