Subsidieregeling Verduurzamen Woningen in 2020 weer van start!

Gaat u in 2020 isolerende maatregelen aan uw bestaande woning uitvoeren? En resulteren die maatregelen in een sprong op uw Energie Index? Dan kunt u daar subsidie voor krijgen. Maar let op! Het is deze keer niet meer mogelijk om subsidie te krijgen voor het aanbrengen van zonnepanelen.

Vanaf maandag 13 januari 2020 kunt u weer aanvragen indienen

De formulieren kunt u vanaf deze datum downloaden via: https://www.oostgelre.nl/dienstverlening/producten/subsidie-verduurzamen-woningen. Maar u kunt vanaf 13 januari ook online een aanvraag indienen (via DigiD). Ook kunt u een formulier ophalen bij de receptie van het gemeentehuis. Online indienen heeft de voorkeur. Dit is het snelst en u krijgt meteen een bevestiging dat de aanvraag goed is aangekomen.

Er is een subsidiepot van € 150.000 beschikbaar

Ook nu geldt weer: op=op. Als de pot leeg is, verlenen wij geen subsidie meer.

U kunt geen subsidie meer krijgen voor zonnepanelen

Dat is een verandering ten opzichte van de regeling 2019. Navraag bij de leveranciers van zonnepanelen in de regio leert dat er geen stijging van aanvragen is als de subsidieregeling in werking is. Zij zitten het hele jaar vol met bestellingen, ongeacht of er subsidie is of niet. De noodzaak om de aanschaf van zonnepanelen te subsidiëren is niet meer aanwezig. Dit geld moet immers nuttig worden besteed.

De afschaffing van de subsidie voor zonnepanelen levert ook voordelen op. Er is meer geld beschikbaar voor mensen die hun woning willen isoleren. En we verwachten dat er langer budget beschikbaar is. In 2019 was het budget immers na 1 dag alweer op.

U moet met een maatwerkadvies aantonen dat u minimaal 1 sprong maakt op uw Energie Index

Kijk op de productpagina ‘Subsidieregeling Verduurzamen Woningen’ hoe alles werkt. Hier vindt u hoe u de aanvraag moet indienen, hoeveel subsidie u kunt krijgen, welke gegevens u allemaal moet aanleveren en antwoorden op de meest gestelde vragen.

Meer informatie

Energielabel woningen