Subsidie voor het levensloopbestendig maken van woningen

Bent u 65 jaar of ouder en wilt u graag uw woning levensloopbestendig aanpassen? Voor deze aanpassingen kunt u in bepaalde gevallen subsidie aanvragen. Er is voor 2022 wederom subsidie beschikbaar voor het opplussen van uw eigen woning of huurwoning. De subsidie bedraagt 1/3 van de kosten met een maximum van € 750.

Waarom deze subsidie?

Als u zelfstandig wilt blijven wonen is het belangrijk dat u goed nadenkt over uw woonomgeving. De kans op vallen moet zo klein mogelijk zijn en de woning moet toegankelijk zijn voor hulpmiddelen. U kunt hierbij denken aan drempels verwijderen, realiseren inloopdouche, veilig hang- en sluitwerk. Met de juiste aanpassingen en technieken wordt uw huis veiliger en kunt u er fijner wonen.

Levensloopbestendige woning

Een levensloopbestendige woning houdt in dat de woning geschikt is voor alle leeftijden. In een levensloopbestendige woning kunt u langer veilig en zelfstandig blijven wonen. Om te bepalen of uw woning levensloopbestendig is kunt u een bezoek aanvragen van een vrijwillige woonconsulent die uw eigen woning of huurwoning bekijkt.

Meer informatie

Heeft u nog vragen of opmerkingen over het bezoek of over de subsidieregeling? Neemt u dan contact op met Ilse van de Kamp, ouderenadviseur van de gemeente Oost Gelre, tel. (0544) 39 35 69.

traplift en ouderen