Start aanleg doorfietsroute in Groenlo

Op maandag 12 april start Dusseldorp ISM met de aanleg van een nieuw stukje doorfietsroute in Groenlo. Het gaat om een fietsroute vanaf de Eibergseweg tot aan de kruising Oude Winterswijkseweg / Parallelweg. Na aanleg kun je daar mooi ‘doorfietsen’. Het project is onderdeel van de route Eibergen-Groenlo-Winterswijk en is op het hoofdfietsnet van de provincie Gelderland aangeduid als type ‘doorfietsroute’.

Wat is een doorfietsroute?

Een doorfietsroute is een directe verbinding met zoveel mogelijk voorrang voor fietsers, vlak asfalt, weinig obstakels en weinig hinder van ander verkeer. Hierdoor fiets je snel en makkelijk van en naar je bestemming.

Voor woon-/werkverkeer, scholieren en toeristen

Wethouder Karel Bonsen is blij met de aanleg: “Het nieuwe stukje doorfietsroute in Groenlo wordt een mooie, veilige en snelle fietsroute. Een route die hopelijk nog meer mensen stimuleert de fiets te pakken voor woon-/werkverkeer. En die scholieren veilig van a naar b voert. Ook de vele toeristische bezoekers van Groenlo kunnen profiteren van deze nieuwe route. Mooi om te noemen is ook dat het plan in aanmerking is gekomen voor een subsidie van de provincie Gelderland.”

Wat gaan we doen?

De aanleg wordt in verschillende fasen uitgevoerd. De start is op maandag 12 april. Het huidige onverharde fietspad tussen Marhulzenweg en Eschweg krijgt een klinkerverharding. Het onverharde fietspad tussen Eschweg en Eibergseweg wordt deels uitgevoerd als een verhard fietspad en ter hoogte van de Beethovenstraat 5 t/m 11 als een fietsstraat. Ook wordt er een verbinding gemaakt van de fietsstraat naar de Mozartstraat. De planning is dat dit alles op 11 juni klaar is. In de bekendmakingen van deze week onder het tabblad 'Verkeersmaatregelen' vind je de precieze planning met bijbehorende tijdelijke afsluitingen.

Daarna gaan we verder met de Parallelweg. De asfaltdeklaag wordt vervangen en de weg krijgt brede, rode fietsstroken. Deze werkzaamheden moeten voor de zomervakantie gereed zijn.

Luchtfoto inrichting Beethovenstraat

PDFBekijk de luchtfoto van het stuk doorfietsroute in de Beethovenstraat, met daarop de inrichting ingetekend, zoals soort bestrating, groen en de plek van de lantaarnpalen.

Doortraproute Groenlo - locatie Marhulzenweg richting Eschweg
Het fietspad Marhulzenweg richting Eschweg wordt voorzien van klinkerverharding