Nieuwsoverzicht

  • Digitale veiligheid: cyberbingo!

    Om aandacht te vragen voor digitale veiligheid organiseerde de politie Oost-Nederland op dinsdag 2 april een actiedag #Echtnietvandaag! In Groenlo en Lichtenvoorde hielden we een cyberbingo.

    ruimte met mensen
  • Ervaringen met jongere vluchtelingen in ’t Zwaantje

    Het afgelopen jaar woonden er 49 alleenstaande minderjarige vluchtelingen (amv’ers) in voormalig hotel-restaurant ’t Zwaantje in Lichtenvoorde.

    foto van voormalig hotel-restaurant ’t Zwaantje in Lichtenvoorde
  • Werkzaamheden vergroenen centrum Lichtenvoorde aantal weken vertraagd

    Vorige week berichtten wij u dat de werkzaamheden voor het vergroenen van het centrum in Lichtenvoorde zijn gestart. Daarin stond ook een planning van de werkzaamheden. Helaas lopen we tegen een vertraging aan.

    Impressie vergroening gedeelte Krabbenplas richting Ganzenmarkt.
  • Toekomstbestendig Wonen Lening aanvragen

    Heeft u een eigen woning? Dan kunt u de Toekomstbestendig Wonen Lening aanvragen. Met deze lening kunt u uw woning klaarmaken voor de toekomst en energiezuiniger maken. Dat kan door bijvoorbeeld het plaatsen van zonnepanelen of isoleren van dak, muren of vloer.

    Toekomstbestendig Wonen Lening aanvragen
  • Koninklijk bezoek voor Mariënvelde op 24 april

    Zijne Majesteit de Koning brengt woensdagmiddag 24 april een bezoek aan Mariënvelde, de winnaar van de Dorpsvernieuwingsprijs 2023. Een welverdiende eer voor Mariënvelde!

    Koning Willem-Alexander in Mariënvelde
  • Agenda van de vergadering van de adviescommissie voor bezwaarschriften op maandag 15 april 2024

    Agenda van de vergadering van de adviescommissie voor bezwaarschriften op maandag 15 april 2024.

  • Koning bezoekt winnaar Dorpsvernieuwingsprijs 2023 Mariënvelde

    Zijne Majesteit de Koning brengt woensdagmiddag 24 april 2024 een bezoek aan Mariënvelde, de winnaar van de Dorpsvernieuwingsprijs 2023.

    Zijne Majesteit de Koning
  • Militairen oefenen verkenningen

    Van maandag 8 tot zaterdag 13 april kunt u militairen van het Opleidings- en Trainingscentrum Manoeuvre tegenkomen. In het gebied tussen Arnhem, Apeldoorn, Hengelo (Overijssel) en Groenlo oefenen zij hun verkenningsvaardigheden.

    Militaire oefening
  • Start groener centrum Lichtenvoorde

    Deze week starten we met de eerste fase van het groener maken van het centrum in Lichtenvoorde. Daarbij plaatsen we grote plantenbakken met een variatie aan planten, de zogenaamde ‘bloemscherven’. De plannen zijn samen met een vertegenwoordiging van bewoners en winkeliers uit het centrum gemaakt.

    Impressie vergroening gedeelte Krabbenplas richting Ganzenmarkt.