Pittige energierekening? Niet nodig volgens Achterhoek Onderneemt Duurzaam

Gratis scan laat zien waar besparing mogelijk is

Bedrijven in de gemeente Oost Gelre ontvangen dit najaar een zakje peperzaadjes in de brievenbus. Het is een actie van Achterhoek Onderneemt Duurzaam (AOD), samen met de gemeente Oost Gelre, om het bedrijfsleven te helpen met het besparen van energie.

zakjes met peperzaad, met de stappen voor aanmelding voor een scan“Een gepeperde energierekening is vaak niet nodig. Er wordt teveel geld uitgegeven aan elektra en stroom, terwijl je met kleine aanpassingen al veel kunt besparen. Ook zonder eerst te investeren. Dat is toch mooi meegenomen in deze tijd?”, zegt Rinus Smet, projectleider van Achterhoek Onderneemt Duurzaam.

Gratis scan

“Bedrijven kunnen via AOD een gratis scan krijgen. Die laat zien waar je op kunt besparen. En voor de grotere bedrijven laat de scan ook zien hoe je duurzamer kunt werken of produceren. De scan is onafhankelijk. We hebben dit als ondernemers vanuit SIKA (Samenwerkende Industriekringen Achterhoek) samen met de gemeentes en provincie opgezet. Ik roep alle bedrijven op om mee te doen.”

Meld je aan

Heb je de scan nog niet laten doen? Meld je dan zo snel mogelijk aan. Het is onafhankelijk en gratis, kost weinig tijd en geeft je handvatten waarmee je zelf verder kunt. Aanmelden voor de energiescan kan hier: https://www.achterhoekonderneemtduurzaam.nl/mkb-oostgelre/