Pilot Sociaal Autodelen Lichtenvoorde

Na het succes van het Sociaal Autodelen in Zieuwent, bekijken wij de mogelijkheden om het project ook te starten in Lichtenvoorde. Bij ‘Sociaal Autodelen’ deel je met meerdere mensen één auto. Een ideale oplossing als je zelf geen (tweede) auto hebt. Iedereen kan meedoen, van jong tot oud. En heb je geen rijbewijs of rij je liever niet meer zelf? Dan rijdt iemand anders je. Bijvoorbeeld vrienden, familie of een vrijwilliger. 

Auto of rit reserveren via de online agenda

Heb je de auto nodig, dan kun je hem reserveren. Dat kan via een online agenda (via smartphone, tablet of computer). En heb je geen rijbewijs of rijd je liever niet meer zelf? Ook dan vraag je een rit in de agenda aan. Op de gewenste datum/tijdstip rijdt een gebruiker met rijbewijs je dan naar de gewenste locatie. 

Wat kost het?

Als het project in Lichtenvoorde doorgaat, is het de bedoeling dat er een elektrische auto komt.

Er wordt bewust gekozen voor een elektrische auto: elektrisch rijden is namelijk duurzamer dan rijden op benzine. De kosten (indicatief) waarmee je rekening moet houden zijn:

  • Prijs per uur:                      € 1,10
  • Prijs per kilometer:             € 0,20

Deze prijzen zijn all-in. Dus inclusief brandstof, verzekering, wegenbelasting, maandelijkse reiniging, maandelijkse controle op veiligheidspunten, onderhoud en winterbanden in de winter.

Interesse? Meld je dan aan voor de informatieavond!

Het initiatief voor de deelauto in Lichtenvoorde is genomen door MobielGedeeld. Zij inventariseert op dit moment de belangstelling hiervoor. Mensen die interesse hebben kunnen zich melden bij mevrouw Damen via het e-mailadres mgjdamen21@hotmail.com. Bij voldoende belangstelling wordt er een informatieavond gehouden.

Waarom autodelen?

  • Ook als je geen auto (meer) hebt, of geen rijbewijs, blijf je mobiel, van deur-tot-deur.
  • Een deelauto is goedkoper dan een eigen auto.
  • Met meerdere gebruikers een auto delen zorgt voor leuke contacten.

Neem een kijkje op www.mobielgedeeld.nl/animatie voor een kort, informatief filmpje.

Banner mobiel gedeeld