Pilot Menukaart Wonen Lichtenvoorde en Groenlo

Wethouder Frank: “Elke woning moet raak zijn”

Oost Gelre zet sterk in op het onderwerp ‘wonen in Oost Gelre’. Want er is ruimte om te bouwen, aldus wethouder Marieke Frank. “We willen de woningbouw een impuls geven. Het gaat niet om de aantallen, maar om de behoefte, de kwaliteit én de snelheid om woningen te bouwen. Daarom hebben we een Menukaart Wonen opgesteld. Ik hoop dat initiatiefnemers zich met mooie plannen melden om deel te nemen aan deze pilot.”

Indienen principeverzoek

Doel van de pilot is om meerdere verzoeken in een vaste cyclus te behandelen, aldus wethouder Frank. “Dit betekent dat bouwplannen tegelijkertijd worden beoordeeld. Hierdoor kunnen we in één keer de nodige bouwplannen op een integrale wijze toekennen. Daarnaast verwachten we door deze procedure ook de bouw van woningen te kunnen versnellen.”

Indienen plannen t/m 28 februari

Initiatiefnemers/grondeigenaren kunnen vanaf nu hun plannen indienen via een speciaal formulier. Vóórdat zij de plannen indienen kunnen ze een startgesprek bij ons aanvragen. Die gesprekken vinden plaats op 7 februari. U kunt zich aanmelden voor een gesprek door een mail te sturen naar menukaart@oostgelre.nl. Het indienen van de plannen zelf in het kader van de pilot kan tot en met 28 februari. Het formulier daarvoor vindt u op https://www.oostgelre.nl/pilot-menukaart-wonen-lichtenvoorde-en-groenlo. In het vervolgproces kunnen planologische procedures ook gelijktijdig lopen door middel van een veegplan.

Voorwaarden plannen

Om een goede beoordeling van de ingediende plannen te kunnen maken moeten de plannen aan bepaalde voorwaarden voldoen. Die voorwaarden staan beschreven in de menukaart. “We roepen initiatiefnemers op het aanmeldformulier op de website in te vullen. Daarin komen alle criteria langs waaraan het plan moet voldoen. Zoals vragen over hergebruik van panden, de financiële onderbouwing en de  beoogde realisatietermijn. Als initiatiefnemers daar vragen over hebben, dan kunnen we die in het startgesprek toelichten. Een goede beoordeling is belangrijk. Elke woning moet raak zijn en alleen de beste plannen blijven over.”

Contact en informatie

Contactpersoon voor het maken van een afspraak voor een startgesprek en het indienen van verzoeken is Serkan Yilmaz van de afdeling Omgeving. Met vragen kunt u contact met hem opnemen: e-mail s.yilmaz@oostgelre.nl, telefoon (0544) 39 34 84.

De beleidsregels staan op https://www.oostgelre.nl/pilot-menukaart-wonen-lichtenvoorde-en-groenlo.