Orange the World – stop geweld tegen vrouwen

Heb je een idee voor een Orange the World-activiteit? Laat het ons weten.

Banner Stop Violence Against WomenVan 25 november (internationale dag tegen geweld tegen vrouwen) tot 10 december (internationale dag van de rechten van de mens) vindt Orange the Word weer plaats. Een periode van 16 dagen van actie stop geweld tegen vrouwen. Vorig jaar deed Oost Gelre ook mee, net als 150 andere gemeenten en 8 provincies in Nederland. Door de Calixtusbasiliek in Groenlo oranje te verlichten, hielpen we om het thema ‘geweld tegen vrouwen’ bespreekbaar te maken. Dit jaar vragen we ook jou om mee te denken: Hoe kunnen we de boodschap van Orange the World nog beter onder de aandacht brengen? Want geweld tegen vrouwen móet stoppen!

Geweld tegen vrouwen explosief toegenomen

Onder normale omstandigheden zijn er al 234 miljoen vrouwen wereldwijd die fysiek, seksueel of psychisch geweld meegemaakt hebben. En meer dan 85.000 vrouwen worden jaarlijks vermoord door hun partner of een familielid. Tijdens de coronacrisis is het geweld tegen vrouwen helaas explosief toegenomen.

Vrouwen moeten geweld kunnen en durven melden

Om geweld tegen vrouwen te bestrijden is het van belang om meer bewustwording te creëren onder vrouwen en mannen. Dat helpt mee om het taboe te doorbreken. Zo kunnen we er samen voor zorgen dat vrouwen en meisjes geweld kunnen en durven melden, zodat we er ook wat aan kunnen doen. Dat is het doel van Orange the World.

Heb jij een goed idee voor een bijdrage? Geef dit door!

Graag willen we ook jou oproepen om mee te denken om deze 16 dagen vorm te geven. Heb je een idee voor het verlichten van een gebouw? Of bijvoorbeeld voor het organiseren van een lezing? Laat dat aan ons weten. Stuur vóór 1 oktober een mail met je idee naar: j.vanderwel@oostgelre.nl. Na het verzamelen van alle ideeën nemen we contact met je op voor de verdere invulling van Orange the World in onze gemeente.

Kijk voor meer informatie over Orange the World op www.orangetheworld.nl.

Aandacht voor Orange the World 2019, door de toren van de Calixtusbasiliek oranje te verlichten

Aandacht voor Orange the World 2019, door de toren van de Calixtusbasiliek oranje te verlichten.