Open Monumentendag zondag 8 september

Elk jaar openen in het tweede weekend van september tijdens Open Monumentendag duizenden monumenten hun deuren voor publiek. Dit weekend verbindt mensen met monumenten en laat zien dat de verhalen en schoonheid van monumenten een verrijking zijn voor onze leefomgeving en onszelf.

Elk jaar trekt de Open Monumentendag rond de één miljoen bezoekers. Dit maakt Open Monumentendag een van de grootste culturele evenementen in Nederland. Elk jaar wordt er een landelijk thema gekozen. Voor 2019 is het thema “Plekken van plezier”. Naar welke monumentale plekken gingen en gaan mensen voor ontspanning en vermaak?

Oost Gelre naar Vreden

Het comité van Oost Gelre organiseert ook dit jaar weer een activiteit. Zo vindt er, net als eerdere jaren, de uitwisseling met de stad Vreden en de Heimatverein Vreden plaats.

Vreden komt naar Oost Gelre

Op zaterdag 7 september komen belanghebbenden uit Vreden naar Lichtenvoorde voor een fietstocht langs bouwlocaties van het corso.

Programma 8 september

Op zondag 8 september vertrekt een bus met belangstellenden uit Oost Gelre richting Vreden. Eenmaal aangekomen vindt door het centrum van Vreden een rondleiding plaats onder deskundige begeleiding.

12.00 uur: vertrek bus vanaf Kerkwal naast de nieuwe Calixtus in Groenlo
13.00 uur: ontvangst Vreden en start rondleiding
16.00 uur: vertrek richting Groenlo

Aanmelden

Heeft u belangstelling om op 8 september mee te gaan naar Vreden? Geef u dan op bij VVV in Groenlo of Lichtenvoorde. Plaatsen zijn beperkt, dus vol = vol.

Logo Open Monumentendag